De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
19 November 2017 18:27   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Welkom
Welkom op de website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Zeilberg
Onthulling Pottenbakker van het Jaar
Deze eretitel is voor Willie van de Kerkhof.
Hij heeft heel veel vrijwilligerswerk verricht, o.a. bij de EHBO, was voetballer, verzorger en sportmasseur bij ZSV, penningmeester van Ons Deurne, Zeilberg doet ‘t! en 100 jaar Zeilberg en haalde jaren abonnementsgeld op voor het Kontakt.
Een dikverdiende titel en vele felicitaties vielen ook hem ten deel.

Dit jaar was de organisatie voor het eerst in handen van de Prinsengarde. Zij hebben de onthulling op ludieke wijze verzorgd!!
Onthulling Prins Martien den derde en Prinses Johanna
Martien Sleegers zal in Zeilberg de Pottenbakkers voorgaan met carnaval 2018.
Dat werd zaterdagavond duidelijk tijdens het prinsenbal in zaal De Zwaan in Zeilberg.
Voordat het zover was, werd afscheid genomen van ex-prins Antoine die vertelde een geweldig carnavalsjaar achter de rug te hebben dat voorbij was gevlogen.
Om elf minuten voor tien werd onder grote belangstelling de 54e prins bekend. Aan de hand van een klankbeeld werd steeds duidelijker wie er met de gegeven tips bedoeld werd en na de beelden stond hij daar, samen met zijn prinses: Prins Martien d’n Derde en Prinses Johanna!

Martien Sleegers zal in Zeilberg de Pottenbakkers voorgaan met carnaval 2018. Met zijn 65 jaar is hij misschien dan wel de oudste prins in de Zeilbergse carnavalshistorie, maar hij loopt nog altijd over van energie! Enkele maanden geleden heeft hij, na ruim tweeënveertig jaar werken, voor het laatst de poort dichtgedaan bij Cobb, een pluimvee-researchbedrijf in Herveld. Nu heeft hij meer tijd voor zijn prinses, Johanna Hoonings (57), zijn drie kinderen en zijn vier kleinkinderen. Elk weekend is hij te vinden in de kantine van MHC Deurne. Achter de bar staat hij al bijna 28 jaar zijn mannetje, maar af en toe speelt hij zelf ook een balletje mee bij de veteranen van de hockeyclub. Hij is jaarlijks met hockeyvrienden op de lange latten actief. Toneel is een ware passie voor hem; hij is actief lid van toneelgezelschap De Klotlanders en van toneelvereniging De Rips. Die passie voor toneel deelt hij met zijn prinses, die hij bij De Klotlanders leerde kennen. Prins Martien d’n derde verloochent zijn leeftijd niet en heeft daarom als carnavalsslogan: Het makt nie oit, jong of aauwd, as ge mèr van carnaval haauwt!
TIPS !! Wie wordt de 54e Prins van de Pottenbakkers ?
TIP 1: Hij houdt van bergen!!!

TIP 2: Den brouwer is wel blij met Hem !!

TIP 3: Hij draait wel eens door

TIP 4: Hij wordt regelmatig gezien in gezelschap van de brandweer
PRINSENBAL 11 NOVEMBER 2017
54e PRINSONTHULLING BIJ DE POTTENBAKKERS
Zaterdag 11 november start om 20.30uur het nieuwe carnavalsseizoen van Carnavalsstichting De Pottenbakkers. Tijdens dit Prinsenbal in Zaal de Zwaan zal om 21.15uur op traditionele wijze afscheid genomen worden van Prins Antoine. De stichting heeft op deze avond wederom een spectaculaire onthulling in petto voor de nieuwe Prins van de Zeilberg. De Prins wordt om 21.49 uur bekend gemaakt, daarna gaan we lekker feesten. Houd voor meer informatie de posters in de plaatselijke winkels, de website en/of facebook van CS de Pottenbakkers in de gaten.

Bekendmaking Pottenbakker van het Jaar 2017
Op deze avond wordt door de Prinsengarde de Pottenbakker van het Jaar bekend gemaakt. Deze titel wordt uitgereikt aan een persoon of groep uit de Zeilbergse samenleving welke zich op een bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt heeft voor de plaatselijke gemeenschap. De Prinsengarde van de Pottenbakkers heeft zich dit jaar volop ingezet om een goede keuze voor Pottenbakker van het Jaar te kunnen maken. Nieuw hieraan was dat alle inwoners van Zeilberg de gelegenheid hadden om een persoon of groep voor te dragen voor deze titel.

Kopij Carnavalsblad de Pottekiejker
Verenigingen welke alsnog een kopij willen aanleveren voor plaatsing in het carnavalsblad van de Pottenbakkers kunnen dit nog doen tot uiterlijk 19 november. Na deze datum wordt geen kopij meer opgenomen. De kopij kan worden aangeleverd via mirellesmits@gmail.com
Aanmelden kandidaten Pottenbakker van het Jaar 2017
Het is een traditie dat tijdens de prinsonthulling van CS De pottenbakkers in Zeilberg de Pottenbakker van het Jaar bekend gemaakt wordt. Dit jaar vindt dat plaats op zaterdag 11 november a.s.
Degene die deze ere-titel krijgt toebedeeld, heeft zich voor de Zeilbergse gemeenschap ingezet en de titel is er dan ook een waaruit waardering spreekt.
Het uitreiken van de bijbehorende onderscheiding en het overhandigen van het bijbehorende beeldje van de Pottenbakker is de eerste officiële daad van de nieuwbakken prins der Pottenbakkers. Daar verandert niets aan. Maar voor het eerst in de geschiedenis is de procedure voor aanmelding en keuze veranderd.

De uitverkiezing en bekendmaking is namelijk overgedragen aan de prinsengarde van CS De Pottenbakkers. Uit deze groep, bestaande uit oud-prinsen, is een afvaardiging samengesteld die zich over die uitverkiezing zal buigen.
Inwoners uit Zeilberg kunnen kandidaten voor deze eretitel aandragen via haazenwim@gmail.com. Als u denkt dat u iemand in uw naaste omgeving kent die voor de titel Pottenbakker van het Jaar een voordracht verdient, dan kunt u die persoon via genoemd mailadres aanmelden, voorzien van een uitgebreide onderbouwing van die verdienste.
Doe dit wel voor 21 oktober a.s., zodat de organisatie de tijd heeft een en ander goed voor te bereiden!
uitslagen loterij 3-09-2017
De loterij prijzen zijn gevallen op de volgende nummers:
0729 1e prijs Hogedruk spuit
0293 2e prijs Pizzarette
1746 3e prijs Kofferset
0385 4e prijs IJsmachine
1365 5e prijs Waaier
0528 6e prijs Waterkoker
1409 7e prijs Stick Mixerset
1836 8e prijs Mixer
1801 9e prijs Sandwichtoaster
0504 10e prijs Weegschaal
Iedereen gefeliciteerd met je prijs, deze zijn af te halen op Zeilbergsestraat 18 te Zeilberg
Tel nummer 0648782346
uitslag optocht 2017
kinderen individueel, duo's
3 bolderkar met staande klok Fleur en Djoely Weijenborg
2 Ik heb ruim - te tijd Ralph Weijenberg
1 Wij zijn om op te vreten Fleur en Janne

kinderen kleine wagens
3 Tank de party animals
2 volgend jaar zijn we beter de snottebellekes
1 kinderen in bed die niet gaan slapen met carnaval erik gooren

kinderen grote wagens
1 mi carnaval zin wai onder de panne Schon Wonne

volwassen individueel duo's
1 Auuw - Trom Thea Mansvelders

volwassenen groepen
3 wai zen d'r als de kippen bai VC Zwets en Gezever
2 Wij staan rood op de bank, wij lopen rood aan de rosé club
1 mi de tijd op de schop draaie deez moeders de tijd Esther Manders

volwassenen kleine wagens
2 Wai vliegen bij - na de raddraaiers
1 Als de prins van huis is dansen zijn chickies op straat jong nederland

volwassenen grote wagens
4 ons 1e werk een multifunctionele kerk Hanny Wouters
3 Een eitje uit de pan, bij Prins Antoine familie en vrienden prins
2 Kamperen kent geen tijd de klippels
1 Met carnaval gooien wij het roer om VC over het spoor

aanmoedigingsprijs:
mi dizze prins veurop, zetten wij alles op z'n kop - de Smiley's

activiteiten cs de pottenbakkers
opgaven optocht 2017
Carnavalsstichting de Pottenbakkers organiseert ook komend carnaval een carnavalsoptocht en wel op maandag 27 februari aanvang 13.30 uur. Inschrijfformulieren kunnen worden afgehaald op het adres zeilbergsestraat 33, of men kan deze downloaden van de website. Vriendelijk verzoek om het inschrijfformulier zo spoedig mogelijk in te leveren, maar uiterlijk maandag 20 februari op het adres Zeilbergsestraat 33. Tijdens het uitreiken van de optochtnummers op maandag 27 februari in Café ‘t Vertierke tussen 10.30–11.30 uur krijgen deelnemers de nodige informatie met betrekking het opstellen etc. De uitslag vindt plaats rond de klok van 17.30 uur in zaal de Zwaan en de prijzen worden uitgereikt door prins Antoine d’n Uurste. Wij Wensen iedereen veel plezier tijdens het bouwen, maken van uw creatie en veel succes tijdens de optocht.


Het bestuur

Rien Bekkers 50e kletskampioen van Groot-Deurne (met dank aan Stefan Aarts)

Prins Werner I van de Pottenbakkers beleefde op de één na laatste dag van zijn heerschappij over het Pottenbakkersrijk een primeur; nooit eerder had een prins twee keer in zijn regeerperiode een kletskampioenschap meegemaakt. In een matig gevulde Metro vonden de 50e kletskampioenschappen van Groot-Deurne plaats op vrijdag 11 november, maar gezien het weinige publiek was Zeilberg nog niet in de juiste carnavalsstemming. Zeven kletsers traden deze avond op voor het publiek, wat tevens als jury dienst deed.

Als eerste trad Ton Brekelmans uit Udenhout in de ton als Toontje de Snotpin. Hij vertelde over zijn 12,5-jarig jubileum op de kleuterschool terwijl zijn vriendje Schele Henkie er al 25 jaar vertoefde. Met een uitgebreide mimiek kletste hij over wat hij op school en thuis zoal meemaakte en dat er genoeg te vertellen viel bleek wel uit het feit dat hij het vijftiende kind was, na Lodewijk (de veertiende). Een onderhoudende klets die het publiek kon waarderen.

Hierna was het de beurt aan Erik Mulder uit Maarheeze als opa van Epscheuten die in Huize Avondrood de boel danig op stelten zette. Volgens hem kon het beter Huize Bijna Dood heten en was zijn aanwezigheid wel nodig voor de levendigheid. Ook zijn Bets moest er regelmatig aan geloven, zo gaf hij tijdens het bakken van de gehaktballen op alles commentaar onder het motto “nou weet je eens wat ik meemaak als we auto rijden”. In Huize Avondrood moest de koffie ’s middags overigens wel op tijd geserveerd worden, anders brak de 80-jarige oorlog uit…een prima klets met enkele rake grappen.
Als derde was het aan Jorlan Manders uit De Mortel om zijn kunsten te vertonen als Toontje de Klusjesman. Als klusjesman voerde hij alle karweitjes uit met als slogan “Komt u voor service en garantie, dan is Toontje op vakantie!”. Dat hij een geboren klusser was merkte zijn moeder al vroeg. Zijn eerste woordje was niet mamma, maar Gamma. Ook zijn verhaal over de behangperikelen van de buurman ging er goed in. Deze had hem gevraagd hoeveel rollen hij had gekocht voor het behangen van een kamer met dezelfde afmetingen als de zijne. Toen later bleek dat er zes rollen over waren en de buurman verhaal kwam halen reageerde hij “ja, dat had ik ook”. Een leuke vlotte klets die het publiek kon waarderen.

Ronnie Renesse oftewel de jonge René van den Heuvel uit Helmond was hierna aan de beurt. De volkszanger, ontdekt op de camping in Renesse, kon eigenlijk niet zingen vanwege een grote poliep. Maar de twee maanden die dit zou duren zouden ze volgens zijn manager Mike Rofoon wel uitzingen. Volgens deze manager moest de titel van zijn nieuwe cd wel blijven hangen. Vandaar dat Ronnie deze de titel “Jouw foto aan mijn muur” mee had gegeven. Een klets met goede grappen, maar helaas niet altijd opgepikt door het publiek.

Als enige vrouw mocht Christel van den Dungen uit Tilburg als vijfde aan de bak. Haar creatie van Lies Teelor zocht een man met een groot huis, een jacuzzi en een grote boot maar was daarin ondanks diverse pogingen nog niet in geslaagd. Haar bruidsboeket was naar eigen zeggen van Pleurop-kwaliteit, maar paste goed bij haar; het was namelijk een droogboeket. Volgens één van haar exen moest ze maar trouwen in het wit omdat dit goed paste bij de rest van de huishoudelijke apparaten. Gevraagd naar het waarom van rijst gooien na de plechtigheid kwam ze met een logische verklaring. “Aardappels komen zo hard aan!” Een goede klets over huwelijkse capriolen die droog gebracht werd.

Oude rot Frans Bevers uit Oirschot was als voorlaatste aan de beurt als Ciske van de NS. Op de voor hem kenmerkende manier verhaalde hij over wat er zoal gebeurde tijdens zijn diensten. Dat hij bij de NS zou gaan werken was vrij logisch: niemand kon met hem overweg, hij was een eersteklas dwarsligger en hij spoorde niet. Uiteraard was er zoals altijd volop contact met het publiek dat dit kon waarderen. Zijn NS-avonturen brachten hem van Amsterdam naar Maastricht en door de rest van het land. Maar steeds met in het achterhoofd: Al is de reiziger nog zo snel, de NS vertraagt hem wel!” Een klets waar het publiek wel raad mee wist.

Ten slotte was het de beurt aan Rien Bekkers, ook zeker geen onbekende in het Zeilbergse. Rinuske T(r)ap, de wielrenner van Wieler Club Olland klom als laatste in de ton. Met een vlotte klets wist hij het publiek op zijn hand te krijgen met de verhalen over de club, waarvan enkele zich afspeelden in het clubhuis: café Het Vochtige Vogeltje. Dit clubhuis was net Lourdes, maar dan andersom; mensen kwamen er lopend binnen…De verplichte dopingtest vonden ze overigens maar een hoop gezeik. De Cauberg werd bedwongen met een bont gezelschap, zoals de chinees Ug Lie. Verder deed er nog een Antilliaan mee in de bolletjestrui, maar deze zat in de verkeerde ontsnapping. Een goedlopend, amusant verhaal wat zeer gewaardeerd werd door het publiek.

Voor de stemmen geteld waren was al wel duidelijk dat de winnaar uit het laatste deel van het programma zou komen. Want hoewel over het algemeen de kletsers behoorlijk uit de verf kwamen staken de twee met de meeste ervaring er toch wel bovenuit. Dit bleek ook wel bij de uitslag:Jorlan Manders werd derde,Frans Bevers tweede, terwijl Rien Bekkers met de eerste prijs aan de haal ging. Bevers had nog een woordje voor het publiek en gaf aan dat hij hoopte dat iedereen de volgende keer twee mensen meer mee zou nemen om zodoende de zaal beter gevuld te krijgen. Laten we voor de organisatie hopen dat dit ook gaat gebeuren!
pottenbakker van het jaar

Meer dan 25 jaar actief als raads, bestuurslid en organisator kletskampioenschappen, samensteller geweest van de carnavalskrant, afroeper kienavonden en inmiddels erelid van de pottenbakkers. Lid sinds 1971.

Was ook vele jaren lid van werkgroep de Dorps manifestatie.

Aantal jaren deel uitgemaakt van ontspanningsgroep BVG Peelland.

Lid van de Zonnebloem.

Meer dan 25 jaar lid van ZSV als, jeugdleider, bestuurslid, jeugdcommissielid, wedstrijdsecretaris, jeugd, hoofdtrainer enz. Nog steeds actief als commissielid op zaterdag bij de jeugd.

Onderdeel uitmakende van commissie schoolverlaterexamens Veilig Verkeer Nederland.

Politiek actief bij Deurne Nu

Maakt deel uit van werkgroep onderhoud plantsoen bij Den Draai.

Huidige penningmeester?ledenadministrateur bij KBO-Zeilberg.

Drukken van het Kontakt bij ziekte of afwezigheid van collega.

Daarom zeer terecht benoemd tot Pottenbakker van het jaar Mart Wijnands.
Pagina 1 van 26 1 2 3 4 > >>
Copyright © 2005