De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
26 September 2017 05:34   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
uitslag loterij rommelmarkt cs de pottenbakkers
De volgende lotnummers zijn in de prijzen gevallen:
1428, 1155, 1035, 188, 1088, 1917, 1710, 1665, 1967, 1667.

Voor het afhalen van de prijzen kunt U contact opnemen met Mart Geven
Tel. 0493 319264.
overdekte rommelmarkt
kofferbakverkoop op zondag 05 juni 2016
Aanmelden kan via link in menu, let op vol is vol.


Zeilbergse Halfvasten Tonpratersavond CV De Pottenbakkers succesvol.
(door Rien vd Ven) Foto's van deze geweldige avond volgen nog

Afgelopen vrijdag vond in de Metro in de Zeilberg de tweede editie plaats van de halfvasten tonpratersavond, en met succes. De organiseerde vereniging, CV de Pottenbakkers kan tevreden terug kijken op een geslaagde avond. Alles gaf het gevoel aan het begin van de avond van, hier staat vanavond iets moois te gebeuren. En dat was ook zo. Het kletscomité had zeven top kletsers weten te contracteren en die lieten de volle zaal bulderen van het lachen.

Door de gezellige sfeer in de zaal en het publiek goed meedeed gaf het de kletser een extra kick om zich tot het uiterste te tonen aan het publiek. Dat ze daarnaast ook nog ruim tijd vrij maakten door in gesprek te treden met het publiek maakte het geheel compleet. Als u vraagt wie was de beste, dan is er maar een antwoord, ze waren alle in blakende vorm. Nadat de huiskapel voor deze avond ‘Kiekonsus’ uit Liessel de zaal in warmere sfeer had gebracht stond de ton klaar en presenteerde Vorst Berry van de Schaaf de eerste kletser.
Hans Keeris uit Knegsel vertelde in zijn creatie ‘Remi Fasol De Blaasmuzikant’ als fanatiek lid van de fanfare hoestend en trekkend aan een sigaar dat hij er beter mee kon stoppen. Hij had er de lucht niet meer voor om nog langer actief te zijn van fanfare Blaasvaak. Een meesterlijke klets, doorspekt met tal van woordspelingen en heerlijke droge humor. Nadat Keeris het spit had afgebeten en de zaal even kon bijkomen, zette ‘beroepscrimineel Berry K uit H’, Berry Knapen uit Heeze de zaak op stelten. Wie humor heeft als ‘Munne maat vroeg overplaatsing naar Eindhoven Airport, want daor hedde meer vluchtroutes’, kan al snel niet meer kapot. Om het publiek te overtuigen werd er zelfs met scherp (water) geschoten hetgeen de hilariteit ten goede kwam, de zaal stond op z’n kop. Waalwijker Harrie Hens vertelde als Joepie S. met veel fantasie over zijn wandelingen op het criminele pad. Gekleed in zwart pak met een verticale witte streep wist hij zich zelfverzekerd, met een unieke eigen stijl en met knap geconstrueerde zinnen vol woordspelingen en verkeerde klemtonen het publiek te amuseren. Druktemaker Frans Bevers uit Oirschot had de taak om als Ciske de Kastelein van Café Het lachende varken de opgebouwde energie in de zaal vast te houden en nog verder te verhogen. Hij had hilarische en gevatte interacties met de Huiskapel, het publiek en bedienend personeel. De enige vrouw in het gezelschap Kitty Goverde uit Uden, had taakstraf, en deelt met haar man Sjef bij diverse evenementen tulpen en kaas uit. Of het nu een wedstrijd van het Nederlands Elftal is of een politieke bijeenkomst met Angela Merkel. Ook gaf zij een inburgeringcursus aan Turken en Marokkanen om ze de polonaise te leren en had een hilarische interactie met de Kapel. Met een scala aan mimiek was dit een zeer vermakelijke klets.
Voorlaatste kletser Arian Compen uit Soerendonk kwam op als het dans A3-tje, een dansmarietje met ballen. Omdat zijn vader zijn drie dochters en zoon gelijk wilde behandelen vanwege de erremoei, moest ook Adrie op cursus om dansmarieke te worden. Nu was hij in Zeilberg om de cursus zelf te geven. Met succes, op zijn kreet ‘Soep soep soep!’ reageerde het publiek gretig, ‘Ballen ballen ballen!’. De avond werd afgesloten door ‘de Rijdende Rechter’ in de persoon van Boy Jansen uit Budel. Een buut met verrassende wendingen die veel los maakte bij het publiek. Zit je meestal niet te wachten op het oordeel van de rechter, deze rechter praatte recht wat krom is. Hij sloot af met de voorspelbare woorden, ‘Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen!’.
uitslag optocht 2016

kinderen individueel, duo's

1 met deze prins knalt de muziek uit ons boxen 558 Janne en Fleur
2 Met mijn raket ben ik beland in carnavalsland 501 Ralph Weijenborg
3 Wij slaan nergens op 497 Lonneke en Anniek


kinderen groepen
1 carnavalskrakers knallen de speakers uit 566 Twan Kuursten
2 skelter met piratenschip 562 de piratenkids
3 "de Strooiploeg" 531 Inge Munsters


kinderen kleine wagens
1 kerk van de Zeilberg 624 Kim van lierop
2 Bob de bouwer 580 Antoine koppens
3 valt de kerk als een kaartenhuis in elkaar 567 Stefan van Leunen


kinderen grote wagens
1 mi dees daag hebben wai gin blad vur de mond 486 Sonja Keijsers
2 op onze waoge plegen wai mi carnaval veul 474 cc de durdawwers


volwassen individueel duo's
1 Barkeepen 582 De Opjuiners
2 Naaien ze jullie ook een oor aan 543 Zaailbergse Raddraaiers
3 de jongens van de prins 525 Thea Mansvelders


volwassenen groepen
1 Ladder(s)zat 700 Wa'n Gefrot
2 Klapband 673 Peter Nelemans
3 ons prinsenpaar is er ook graag bij 663 Edwin van Berlo


volwassenen kleine wagens
1 Bonte kermis 674 Theo vd Weijer
2 Nederlands elftal shopt bij leukste amateurclub van Nederland 578 VC De Koehorn
3 Disneykamp 2016 518 OJKZ

volwassenen grote wagens
Alle wagens gediskwalificeert ivm drankgebruik

aanmoedigingsprijs: nr 11 valt de kerk als een kaarthuis in elkaar
Vetlirre medaille voor Frans Vermeulen en Peter vd Berkmortel

Tijdens een drukbezochte receptie van Prins Werner in SCC Den Draai, werd door burgemeester Mak de Vetlirre Medaille 2016 uitgereikt aan Peter vd Berkmortel en Frans Vermeulen:

Deze 2 heren zijn al jaren actief in onze vereniging.
voor de jeugd de volwassenen en de ouderen van de zeilbergse gemeenschap.
Dit zowel voor als achter de schermen.

Frans Vermeulen is zelfs heerser geweest over het Pottenbakkersrijk.
Ze staan beide altijd klaar bij allerlei activiteiten binnen onze verenigingen, zoals het kienen, rommelmarkt, dorpsmanifestatie enz.

Ze zijn jaren lid geweest van de raad van Elf en organiseren al jaren de bonte avond en de 55+ middag.
Daarom werden ze ook terecht onderscheiden met de Vetlirre medaille.

Namens alle Pottenbakkers, dik verdient en proficiat
voorverkoop halfvasten klets is online gestart
Om kaarten te bestellen klik op de link in ons menu

ZEILBERGSE BONTE AVOND (rien vd Ven)
Gewoon dur goa

De Bonte Avond van de Pottenbakkers vrijdagavond in de Metro telde tien optredens die door Prins Werner 1, zijn Prinses Ellen en het publiek goed gewaardeerd werden. Aan de formule met alleen plaatselijke artiesten was geen afbreuk gedaan. Zeilbergs talent kreeg volop de kans om zich uit te leven in vrolijke dans en humorvolle sketches.

Voor een razend snelle opening van de avond zorgde de dansmarietjes van de Pottenbakkers gevolgd door de dansmarietjes van de mini-soos en toonde dat het op dans gebied in de Zeilberg helemaal goed zit. Hierna keerden de dansmarietjes van de mini-soos terug samen met de leiding. Zij toonde op voortreffelijke wijze hoe dansen de meisjes en hoe dansen de jongens, dans met Tante Rita, Rita, Rita. De Klotlanders reikte de Gouden Zaklamp Award uit. Mauric Molennaar (Pieter Manders) en zijn bekoorlijke assistente begroete de meest doldwaze gasten, de jury, op het podium waaronder o.a. een laveloze dronkaard, een ontsnapte gevangenen uit Guantanamo Bay, en Ma Flodder wat dolkomische taferelen opleverde. Voor de genomineerde, Prins Werner, werden diverse ludieke vragen getoond op een groot scherm waaraan hij moest voldoen waarna de gastjury op het podium deze weer onder komische toestanden beoordeelden. De hoogste notaris in rang van de Zeilberg las het rapport met voorname stem voor en aan het eind zei –wa kan mai ut ok verrekken- en kende de meest begeerde Award aan Prins Werner toe. Soos Den Uitloat keerden na jarenlange afwezigheid terug en na een polonaise van de hele club presenteerde de dansmariekes onder het oog van Prins Bram, Vorst Maik en Adjudant Jurgen van de Knalpeepkes een geweldige dans die nog even nadreunde. Na de pauze stond The Voice of holland, op het podium, de raad van elf. Een driekoppige jury beoordeelde optredende artiesten die leken op Ria Valk, Guus Meeuwis, Harrie Slinger etc en gaven hun onder luid gelach vanuit de zaal een ludiek advies. Bij een van de juryleden was er telkens hetzelfde advies, ‘gewoon dur goan’. De hoogtepunten regen zich aaneen. De prinsengarde voerde –ik hou van Holland- op. Presentatrice Linda De Mol (Anita van den Eijnden) en beide teamleiders ex Prins Patrick en Prinses Mirelle met hun teamleden maakten er een geweldige show van. De laatste vraag gaf de doorslag, meneer ‘SHUN’ uit Japan (Frans Jan Vermeulen) die zingend en springend in het Japans een act opvoerde waarop geen van beide teams het antwoord wisten welk lied hij zong. Een tweede optreden van ‘SHUN’ maakten meer duidelijk. De redactie van Het Kontakt gaf een inkijkje achter de schermen van een redactievergadering van het dorpsblad, nu zonder redactielid Ellen (prinses) en roddelde er lekker op los. Bij het openmaken van abonnement envelopjes bleek Ellen zich al 3x in haar vingers te hebben gesneden. Ook uit bezoeken voor een ‘in gesprek met’ komen dingen aan het licht die kolderiek werden belicht. Het ging erin als koek. Het Zeilbergs animatie team (dansmarietjes Pottenbakkers) zong een medley van mini disco meezingers. Traditiegetrouw sloten de familie van het prinsenpaar en de vriendengroep, De Weelhaba’s, de avond af. Voor hun act kreeg het prinsenpaar een enorme afstandsbediening aangereikt om de enorme TV (gemaakt uit hout) te besturen. Zij zapte van het ene naar het andere net. Het gekozen programma werd geacteerd door komische figuren. Zo kwamen o.a. uit de TV tevoorschijn, vrouw zoekt boer, Hart van Nederland, Shownieuws hier werd er flink geroddeld over het prinsenpaar, ut weerbericht en K3. Tussen elk programma liepen er leuke reclame blokken. Dit allemaal leverde hilarische taferelen op. Zij sloten af met het Zeilbergs Volkslied en zetten hiermee een kroon op een gezellige en vermakelijke avond, die onder muzikale begeleiding stond van blaaskapel Die Heimatkapelle en gepresenteerd door Vorst Berry van de Schaaf van de Pottenbakkers.

voor foto's ga naar fotoalbum
Opgave optocht en belangrijke info Gemeente Deurne
Carnavalsstichting de Pottenbakkers organiseert ook komend carnaval een carnavalsoptocht en wel op maandag 08 februari aanvang 13.30 uur. Inschrijfformulieren kunnen worden afgehaald op het adres zeilbergsestraat 33, of men kan deze downloaden van de website www.pottenbakkers.nl. Vriendelijk verzoek om het inschrijfformulier zo spoedig mogelijk in te leveren, maar uiterlijk maandag 01 februari op het adres Zeilbergsestraat 33. Tijdens het uitreiken van de optochtnummers op maandag 08 februari in Café ‘t Vertierke tussen 10.30–11.30 uur krijgen deelnemers de nodige informatie met betrekking het opstellen etc. De uitslag vindt plaats rond de klok van 17.30 uur in zaal de Zwaan en de prijzen worden uitgereikt door prins Werner d’n Uurste. Wij Wensen iedereen veel plezier tijdens het bouwen, maken van uw creatie en veel succes tijdens de optocht.

Lees ook de belangrijke info van de gemeente Deurne hieronder!!

Het bestuur


Kindermiddag
Zeilbergse Bonte avond vrijdag 15 Januari
Op vrijdag 15 Januari zal de Zeilbergse Bonte Avond plaatsvinden de Metro. Aanvang 20.30 uur

De Bonte Avond commissie is hiervoor al maanden lang in touw geweest en is er in geslaagd om een geweldig programma in elkaar te zetten. Maar liefst 10 optredens van Zeilbergse artiesten zullen er op deze avond te aanschouwen zijn. Deelnemers die optreden zijn: Dansmarietjes van de Pottenbakkers,Dansmarietjes van de minisoos, dansmarietjes van soos d’n Uitloat, de Raad van Elf, de prinsengarde, de klotlanders, leiding minisoos en een verassing optreden voor het prinsenpaar.
De muzikale omlijsting is in handen van de die Heimat Kapelle uit Meijel.
De entree is gratis

Pagina 2 van 26 < 1 2 3 4 5 > >>
Copyright © 2005