De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
26 September 2017 05:35   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Frans Bevers wint kletskampioenschap groot Deurne.


(met dank aan Rien vd Ven)
Het was een topavond in zaal De Metro in Zeilberg. Maar liefst zeven kletsers betraden afgelopen vrijdag de ton. Een kletsavond met een volle zaal publiek als jury, die Frans Bevers (Oirschot) aanwees als 49e kletskampioen van groot Deurne. De organisatie van c.s. den Pottenbakkers had gekozen voor een nieuwe opzet waarbij alleen het publiek de winnaar aanwees. Er was geen amusement, dus de kletsers volgden elkaar in hoog tempo op. De presentatie was in handen vorst Berry van de Schaaf. De huiskapel van deze avond uit Liessel, Kiekonsus, maakte dat de stemming er vooraf alvast inzat.

Een verdere opwarming van de zaal kregen de kletsers niet, want het was meteen de beurt aan Arjan Compen (Soerendonk) als ‘de droomprins’ heeft hij al van alles geprobeerd, maar hij zal altijd wel een dromer blijven.
Na Compen volgden Jasper van Gerwen (Hilvarenbeek) als ‘Wilbert van Wijnhoven’, een vrijgezel van midden 40 die nog steeds bij zijn moeder woont. Om aan de vrouw te komen gaat hij op jongeren reis naar Griekenland. Moeder gaat mee. ‘Ik heb nog twee weken lopen zoeken naar een dierenwinkel die mij 500 kakkerlakken kon verkopen. Wij moesten de kamer achterlaten zoals we hem aangetroffen hadden.’
Peter van der Maas (Hilvarenbeek) als ‘Pirke de archeoloog’ raakte hij verzeild in de meeste rare capriolen. Hij legde zelfs een eeuwenoude complete boerderij inclusief bewoners bloot maar achteraf bleek de werkelijkheid te zijn achterhaald door een droom.
Als laatste voor de pauze verscheen Rene van den Heuvel (Helmond) in de ton. Onlangs was hij lid geworden van motorclub de ‘Heaven Devils’ en vertelde op voortreffelijke wijze met goed gevonden woordspelingen en grappige anekdotes over zijn belevenissen achter de schermen bij de club, waar het un bende was. Ze hadden een benzinestation overvallen. We reden ‘Wiel voorop Rob achterop’, het terrein op, gingen met z’n allen naar binnen om te betalen en reden weg, zonder te tanken’.
Als tonprater bedient “Kiske” Cees Coolen (Tilburg)zich van veel woordgrappen en toegankelijke humor. Met zijn woordspelingen en droge humor vertelde hij op zijn zelfverzekerde toon van, ‘een over datum bewegende bitterbal, made in holland’ en ‘ons Joke’ welke weer een belangrijke rol speelde in zijn buut.
Het venijn zat duidelijk in de staart met Frans Bevers (Oirschot) als Ciske de gemintewerker de ton. Samen met zijn maten de Schele, de Kwartel en de Hakkel beleefde hij talloze avonturen. Ciske heeft altijd een bruin gekookt eitje in zijn trommeltje zitten, ‘anders weet ik niet waar ik gebleven ben met pellen’ ‘Ja toemaar’ waren zijn stopwoorden als volgens hem de zaal hem niet meer kon volgen. Bevers gaf hiermee zijn visitekaartje af. Rob Scheepers als, de ondernemer van het jaar, en Arjan Compen als A3, de droomprins, kregen de zaal beduidend minder goed mee.

Dat alle deelnemers graag dit kampioenschap wilden winnen was van hun gezichten af te lezen toen zij onder de klanken van de kapel gezamenlijk naar het podium kwamen. Frans Bevers kreeg de bijbehorende wisseltrofee uitgereikt door Prins Werner den uurste. Hij nam de staande ovatie en de felicitaties van de collega kletsers en publiek met gepaste trots in ontvangst. Als tweede eindigde Jasper van Gerwen en de derde plaats viel in handen van Rene van den Heuvel.
Dolgelukkig en vol trots bedankte de winnaar het publiek voor hun aandacht en de Pottenbakkers voor de goede organisatie. Vrijdag 4 maart staat er een halfvasten tonpraters avond op het programma van de Pottenbakkers, wederom in de Metro
Prins Werner den Urste en pottenbakker van het jaar Kijk Uit

Mijn naam is Werner van den Berkmortel.
44 jaar en geboren in Deurne en woon samen met Ellen van Berlo.
Wij hebben een tweeling van 11 jaar, Bart en Harm.

In mijn jeugd ben ik altijd op stap gegaan in Zeilberg en ben daar eigenlijk blijven hangen.
Momenteel ben ik woonachtig op “de Kulert” in Zeilberg.

Als bedrijfsmanager ben ik werkzaam bij Variant Facility Service in Deurne.
Met dit bedrijf bieden wij voor de zakelijke markt facilitaire oplossingen, vooral gericht op technische ondersteuning en gebouwonderhoud.

In combinatie met deze baan run ik een audiovisueel bedrijf CRS Audio Solutions. Dit is gezien het dagelijkse facilitair raakvlak bij bedrijven een perfecte toevoeging.
Met dit bedrijf bieden wij audiovisuele oplossingen zoals licht, geluid en decor voor beurzen/evenementen/horeca/theater. Om een voorbeeld te noemen, wij zijn leverancier tijdens
theater en muziek producties in de Cultuurkapel te Deurne. Ook verzorgen wij de complete faciliteiten tijdens bedrijfsfeesten/presentaties en theater op locatie.

Na een muziek carrière van 20 jaar bij een all-round band is de interesse voor het audiovisuele vak geboren en ben daar op latere leeftijd alsnog voor gaan studeren.
Ook hobbymatig doe ik al meer dan 25 jaar theater producties bij “De Klotlanders” in Zeilberg. Zo heb ik toch een beetje van mijn hobby m’n beroep mogen maken.

Komende carnaval sta ik niet naast/voor het podium maar erop als Prins van Zeilberg.
Vandaar mijn spreuk “laat het bier maar lopen en gooi die volumeknop eens open”


Pottenbakker van het jaar, Kijk UitWat doet kijk uit en wie zijn het??
in goed overleg en samenwerking met de politie lopen we nu elke twee weken

op zaterdagnacht van 24:00 uur tot ongeveer 4:30 of 5:00 uur door de wijken van de zeilberg.als we voldoende man hebben gaan we ook met de fiets op pad om de buitenwijken en het industrieterrein mee te kunnen nemen.
ook laten we onze gezichten zien bij oa
de dorpsmanifestatie
de sint maartenoptocht van jong nederland (begeleiding van de stoet kinderen)
helpende hand bij @9 zero
en hebben we de stille tocht begeleid
ons doel is nog steeds om elke week in de wijk aanwezig te kunnen zijn maar daar zijn meer vrijwilligers voor nodig.
ook kampen we op het moment met langdurig zieken die wel willen maar nu niet kunnen lopen.
we horen veel positieve verhalen en ook de uitgaansjeugd kent ons al en maken geregeld een praatje met ons.
we hopen dat er nog meer mensen zich aanmelden om onze club te versterken.
ons team bestaat inmiddels uit :
de lopers:
Johan van Dijk, Jan Venhuijzen, Jan Rooyakkers, Manfred van Kuijk, Stefan Welbers, Angela Scholten
Frans Vriens, Hendrie v d Broek, Yvonne Evers, Patrick Bronstein, Dominic Kreijveld.

en niet te vergeten onze typemiep Carolien van Dijk (regelt planning en mailverkeer)
Mien Venhuizen (zorgt voor het natje en het droogje)
Kijk uit namens de Pottenbakkers en de hele gemeenschap, bedankt voor al jullie werk en daarom ook terecht uitgeroepen als Pottenbakker van het Jaar
tips 52e Prins van het Pottenbakkersrijk
Laatste NieuwsTip 1:
HIJ VOLGDE HET SPOOR NAAR HIER
Tip 2:
ZIJN BUURTSCHAP HEEFT EEN RIJKE HISTORIE AL ZIJN DE PRINSEN ER DUN GEZAAID
Tip 3:
JE KOMT HEM VAAK TEGEN OP HET SPORTPARK

Steun de Pottenbakkers tijdens de rbobank clubkas campagne
Laatste Nieuws
Beste mensen,

Van donderdag 3 t/m maandag 14 oktober a.s. is er weer de jaarlijkse Rabobank Clubkascampagne !

Deze campagne is een initiatief van Rabobank Peelland Zuid.
De bank stelt jaarlijks een deel van haar coöperatieve dividend
ter beschikking als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven.
Leden beslissen waar deze bijdrage naar toe gaat.

Ben jij lid van Rabobank Peelland Zuid?
Kom in actie en breng je stem van donderdag 1 oktober t/m maandag 12 oktober uit op http://www.rabobank.nl/peellandzuid en kies Carnavalsvereniging CS de Pottenbakkers
Mede door deze goede steun kunnen wij diverse activiteiten realiseren voor, tijdens en na Carnaval voor nu en in de toekomst!

Wij danken jullie hartelijk voor de medewerking !!!

Met vriendelijke groet,

Bestuur CS De Pottenbakkers
voorverkoop kletskampioenschapp van Groot Deurne
Op 20 november 2015 organiseren wij het kletskampioenschappen van Groot Deurne in nieuwe opzet.
Het publiek is de jury en bepaalt dus de winnaar anders dan andere jaren gaat het kampioenschap maar over één avond. Dus bestel op tijd Uw entreebewijzen. Voorverkoop is reeds begonnen.

Voor entreebewijzen klik hier 

Uitslag loterij 2015 Rommelmarkt CS De Pottenbakkers
Laatste NieuwsDe volgende lotnummers zijn in de prijzen gevallen:
1842, 85, 1213, 59, 7, 1850, 1044, 293, 1821, 455

Voor het afhalen van de prijzen kunt U contact opnemen met Mart Geven
Tel. 0493 319264.
Rommelmarkt CS De Pottenbakkers 2015
Voor kraamverhuur klik hier 


Pottenbakkers gokken op succes: Kletsavond in een nieuw jasje
Door: Martien van Rijt

Een kletsavond die midden in de vastentijd valt. Pottenbakkers, is het een gok?
Je moet wat, als de kletsavonden om het Kampioenschap van Groot Deurne minder lopen.
In zijn openingswoord verkocht vorst Berrie van de organiserende carnavalsstichting uit Zeilberg, het zo: 'We willen de kletsers wel eens zien als ze in hun comfortzone verkeren doordat er geen druk van een kampioenschap op ze staat.'
Penningmeester Piet Swinkels was niet echt tevreden over de opkomst van het publiek, maar ziet wel toekomst in deze kletsavonden nieuwe stijl. “Er zijn toch een kleine honderdvijftig liefhebbers op deze avond afgekomen. Kampioenschappen tijdens de aanloop naar carnaval concurreren elkaar kapot. Een echt kampioenschap hoeft ook niet. Als je zorgt voor een hoge kwaliteit van kletsers, zou je hooguit het publiek nog kunnen laten beslissen welke kletser in aanmerking komt voor een publieksprijs en daarmee af. Ik denk dat zo'n avonden meer potentie hebben."

Daar zouden de heren wel eens gelijk in kunnen hebben, want het was een topavond in zaal De Metro in Zeilberg. Maar liefst zeven topkletsers betraden afgelopen vrijdag de ton en aan de ontspannen manier van hun optreden was te merken dat er geen tijdsdruk speelde, evenmin als zenuwen vanwege een te verdelen kampioenschap.

De huiskapel van deze avond uit Liessel, 'Kiekonsus', maakte dat de stemming er vooraf alvast inzat. De dansmarietjes van De Pottenbakkers waren de 'artiesten' die het spits afbeten. Tal van keren mochten ze hun dans tijdens carnaval en de aanloop daar naartoe, al brengen en dat was te zien. Zonder zenuwen straalden de 'meiden van de Pottenbakkers' op het podium, waar ze blijk gaven over een onuitputtelijke voorraad energie te beschikken.
Een verdere opwarming van de zaal kregen de kletsers niet, want na de dans was het meteen de beurt aan Jorlan Manders uit De Mortel. En deze snelle wisseling zet de trend voor de avond. Er was geen amusement, dus de kletsers volgden elkaar in hoog tempo op. Was die omissie een gemis? Nee! Het was misschien even wennen.
Na Manders volgden nog zes topkletsers en het was geweldig om te zien dat de heren en dame zich als een vis in het water voelden. Ze gingen in gesprek met het publiek en met de kapel, tot groot plezier van de aanwezigen. Er was geen strak tijdschema, niemand werd teruggefloten; ze konden echt hun gang gaan. Vooral Frans Bevers (Oirschot), Berry Knapen (Heeze) en Kitty Goverde (Uden) maakten daar meesterlijk gebruik van en schmierden er lustig op los! Maar ook Hans Keeris (Knegsel), Boy Jansen (Budel) en Peter van der Maas (Hilvarenbeek) deden daar flink aan mee. En het publiek genoot! Tranen van het lachen vloeiden regelmatig en het is maar de vraag of het daarbij gebleven is…
Het was ook goed dat er geen jury was om een winnaar aan te wijzen, want een tweede plek verdiende geen van deze kletsers. Het was op en top kwaliteit wat geboden werd!
En de kletsers? Die bleven ook de hele avond om van elkaars optredens te genieten. Daardoor konden ze ook op elkaars optreden inspelen. Waar Goverde tijdens haar klets een man in het publiek ‘een kleine viezerik’ noemde, werd diezelfde man tijdens het volgende optreden (Van der Maas) met dezelfde naam aangesproken. Opnieuw tot groot plezier van het publiek!
Van der Maas, op zijn beurt, merkte dat er ook risico’s zitten aan het betrekken van het publiek bij de klets. Hij werd door een van de aanwezigen zelf flink op de hak genomen. Sportief vroeg hij de ‘dader’ mee naar zijn volgende optreden als side-kick.

Als er vooraf al twijfels waren over het succes van deze nieuwe opzet, dan mogen de Pottenbakkers die nu wel laten varen. Op de vraag van de presentator of er ook volgend jaar met halfvasten een kletsavond moet komen, reageerde het publiek met een klaterend applaus.
Zo lijkt het erop dat er in Zeilberg een nieuwe traditie geboren is!
Uitslag kleurwedstrijd 2015 CS De Pottenbakkers

Leeftijd 0 t/m 3 jaar:
3e prijs Sven Koppens
2e prijs Luuk Koppens
1e prijs Stan Otten

Leeftijd 4 t/m 8 jaar:
3e prijs Jurre Pluijm
2e prijs Fleur vd Burgt
1e prijs Amy Lutters

Leeftijd 9 t/m 12 jaar:
3e prijs Julia Wijnen
2e prijs Kirsten vd Burgt
1e prijs Anouk Kortooms

Prijzen zijn af te halen op Zeilbergsestraat 33
tel 0611098663.

Uitslag optocht
Kinderoptocht


Kinderen individueel en duo,s1e nummer 5 met carnaval zetten wij de bloemetjes buiten

2e nummer 4 de Roykes

3e nummer 3 gaan met die banaan

Kinderen groepen


1e nummer 6 wij scheuren dur d’n optocht

2e nummer 7 VC over het spoor

Kinderen kleine wagens


1e nummer 8 de F-jes van zsv

2e nummer 9 hippies(ch) centrum

3e nummer 10 minecraft

Kinderen grote wagens


1e nr 14 we halen onze opa,s en vee van stal en vieren carnaval

2e nr 11 mi veul goei zin wippen wai de carnaval in

3e nr 13 Engelse bus

Aanmoedigingsprijs nummer 14 we halen onze opa's en vee van stal en vieren carnaval


Volwassenen


Individueel en duo


1e nr 18 hofdames

2e nr 17 d(e)ur dauwers

3e nr 16 voettocht naar Rome

Volwassenen groepen


1e nr 19 de Gooische lift bus

2e nr 20 waai doen alles te voet

3e nr 21 sing in met Gregor Bak


Volwassenen kleine wagens


1e nr 31 familie en vrienden van de prins

2e nr 30 onze prins soos dn uitloat

3e nr 23 onderwater leven OJKZ

Grote wagens


1e nr 22 modinettes

2e nr 28 trein met disco

3e nr 29 Lucky Luk saloon
Zeilbergse Halfvaste Tonpratersavond
Dit spektakel gaat plaatsvinden in de Metro Blasiusstraat 9 Deurne/Zeilberg

De voorverkoop online is reeds gestart.


Om kaarten te bestellen klik hier 

Pagina 3 van 26 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Copyright © 2005