De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
25 November 2017 03:02   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Dansmarietjes winnen derde prijs
Tijden het groot dansmarietjes toernooi in Endhoven bij de CV de Lampegats zijn onze meiden derde geworden in de categorie Gardendans senioren. Het was voor het eerst dat onze dansmarietjes meededen aan een toernooi en ze veroverden meteen een derde plaats, wij zijn erg trots op onze dansmarietjes en willen hen nogmaals feliciteren. Er komen spoedig foto's op onze site van het optreden. Meiden nogmaals het was een geweldige prestatie van jullie en natuurlijk ook van de leiding Esther, Karin en Rina


Het bestuur
Bezoek Prins Ger en Prinses Mary aan bejaarden
Laatste NieuwsWoensdag 25 januari hebben onze Prins Ger en Prinses Mary een bezoek gebracht aan onze Zeilbergse bejaarden in het bejaardentehuis in Deurne.
We hebben ze verrast met een fruitmandje en natuurlijk onze Pottenbakkerskrant.
Tevens hebben we ze uitgenodigd voor de ouderenmiddag op zaterdag 3 februari
Het was een erg leuke avond en we werden overal met blijde gezichten ontvangen.
De foto's van dit bezoek kunt U bekijken in ons fotoalbum en alle bejaarden krijgen natuurlijk ook een foto.

groetjes, de webmaster
Onze vorst ziet abraham
Laatste NieuwsJoa het is echt waor onze Vorst Berry wordt zaterdag 27 januari 50 joar.
Berry namens alle Pottenbakkers gefeliciteerd

deelname dansmarietjesestoernooi
Laatste NieuwsZondag 28 januari is het zover onze dansmarietjes doen dan mee aan het groot Lampegats dansmarietjestoernooi in Eindhoven.
Wij wensen hen veel succes toe en ze kunnen natuurlijk veel ondersteuning gebruiken van supporters.
Degene die onze dansmarietjes willen aanmoedigen kunnen terrecht in Sporthal de Genderbeemd - Eindhoven vanaf 13.00.
Dansmarietjes van de Pottenbakkers nogmaals veel succes

Groetjes de Webmaster
receptie peelpluimen
Laatste NieuwsZondag 21 januari zijn we op bezoek geweest bij Prins Michiel 1 van CV De Peelpluimen uit Helenaveen of beter bekend als de ‘d’n auwe peel’ de geboorteplaats van onze Prins Ger 1. het was erg druk en we hebben van de gastvrijheid van de Peelpluimen genoten. Peelpluimen bedankt en Prins Michiel 1 en Prinses Petra veel plezier tijdens de carnaval en tot ziens op onze receptie
voor foto's van deze middag kun je terrecht in ons fotoalbum.

groetjes, de webmaster
Ciske Luizenbol kletskampioen Groot Deurne
Laatste NieuwsPublieksprijs voor Hans Verbaarschot.

In een tot de laatste plaats gevulde club Jinx in Deurne Zeilberg werd Frans Bevers afgelopen vrijdag aan het slot van de tweede avond van de 40ste editie van het kletskampioenschap uitgeroepen tot kletskampioen van Groot Deurne. In zijn creatie als ‘Ciske de Luizenbol’ wist hij de eerste prijs van de vakjury in de wacht te slepen. Een grandioze prestatie van de 53-jarige tonproater die met zijn schitterende mimiek en droge humor een zwetsverhaal afstak over de belevenissen als eigenaar van een dierenspeciaalzaak. Een succesvol zeververhaal waarmee hij op de eerste avond van het kletskampioenschap het publiek van de eerste tot de laatste minuut wist te boeien. De publieksprijs was voor debutant Hans Verbaarschot uit Deurne.

De titel kletskampioen van groot Deurne 2007 mag een bijzondere prestatie genoemd worden voor de tonproater uit Oirschot, mede gezien de sterke buuts van zijn directe concurrenten Rob Scheepers en Ton Brekelmans. Stuk voor stuk goede kletsen, met veelal een hoog niveau qua humor en mimiek. Helaas voor deze kletsers stak Bevers in zijn creatie als ‘Ciske de Luizenbol’ er net bovenuit en werd terecht kletskampioen 2007.

De kwaliteit van deze tweede kletsavond was van uitzonderlijke klasse en het publiek heeft van het begin tot het einde met volle teugen kunnen genieten. Debutant Hans Verbaarschot uit Deurne beet het spits af als directeur in de bouw en vertelde over zijn belevenissen waarbij hij af en toe tot aan het randje ging. Verbaarschot oogstte veel bijval van een deel van het publiek. Daarmee werd de voorkeur van de toeschouwers al duidelijk uitgesproken.
Rob Scheepers uit Sterksel had een ijzersterke klets. Als tweederangs filmacteur Broes Willes kreeg hij de zaal aan zijn lippen. Hij mocht de hoofdrol spelen in een échte Nederlandse speelfilm, maar zijn acteerprestaties daarin waren zo slecht: ‘het was gewoonweg niet te filmen..!’. ‘De film is in premičre gegaan in de nacht dč de klok ‘n uur vooruit gezet wier, dan wisse ze tenminste zeker dč de bezoekers minimaal ‘n uur binne zouwe blieve.’ Dit jaar zonder yell, maar met een machoachtig handgebaar, was zijn klets om van te smullen.
Rien van Genugten uit Stint Oedenrode, prachtig in het zilver uitgedost beklom de ton als de zilveren bruidegom. Zijn klets omvatte veel korte grappen en woordspellingen waarop hij het publiek trakteerde. Na 25 jaar valt het niet altijd mee om het huwelijk van de positieve kant te blijven bekijken. Zeker als zoonlief Jantje in de hennepteelt zit en moeder Mien bijna uit haar voegen gegroeid is. ‘Als de vrouw van onze Piet teveel gedronken heeft, - en ze had gisteren teveel gedronken -, dan begint ze zich uit te kleden...’ Hij bleef goed bij zijn onderwerp maar oogstte niet echt bij het publiek.
Net als bij Van Genugten omvatte de buut van Peter van der Maas uit Hilvarenbeek veel korte grappen en woordspelingen met dubbel betekenis. In zijn buut, 12 ambachten en 13 ongelukken slaagt Peerke er maar niet in een goede baan te vinden. Hij had alles al geprobeerd, van stratenmaker tot buschauffeur, van politieman tot winkelier. Overal vloog Peerke eruit. Hij besloot toch maar, het schildersbedrijf van zijn vader over te nemen. ‘Ik werk met kleuren, gemengd of apart, behalve in het weekend, dan wit ik zwart’ en de buurvrouw belt voor het schilderen van het huis: ‘ik zal beginnen met het afbranden van het huis’ Zijn klets kwam prima uit de verf.
Ton Brekelmans uit Udenhout is een ervaren rot in het vak. De kracht van zijn buut zat vooral in de originaliteit van de tekst en zijn uitzonderlijke mimiek. In zijn creatie ‘de schoonste baby van Brabant’ zag deze oerlelijke en uit de kluit gewassen baby er dan ook niet uit. In zijn klets verhaalde hij wat hij als baby vlak voor en na de geboorte allemaal meemaakte. Hij opende met ‘kande ge oew aigge veurstelle wie mai gemakt hé… onze pappa!’ en bij zijn geboorte, na 20 jaar bij ‘ons mamma in de buik’: ‘wat lijkt hij veel op onze pappa, dat kande wel zeggen want hij werkt veur ginne stuiver mee’. Het was lachen en gieren van het begin tot het eind. Zijn mimiek en komische anekdotes brachten vele lachsalvo's met zich mee.

Niet alleen de kwaliteit van de kletsers was hoog, maar ook dat van het amusement gebracht door ‘Kei te Gek’ en ‘Plek Plek’, beiden uit Helmond. Verder traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers en De Pötjes (Mini-Soos) op. Deze laatste groep was geheel in het nieuw gestoken en gaf een geweldige dans op een houseversie van Pipi Langkous ten beste. Voor de muzikale omlijsting tekende muziekkapel De Klutsers.
Voor een cultureel hoogstandje tekende het duo ‘Keps’ uit Raamsdonkveer. De uitsmijter, die zij aan het slot van de avond serveerden, getuigde van grote klasse. Vooral de act ‘Andrea’, gezongen door de blinde Bochelle, was een knap staaltje acteerwerk.
Na dit optreden was het de voorzitter van de vierkoppige vakjury, Leo van Berlo, die de uitslag bekend maakte. Frans Bevers scoorde 323 punten en eindigde voor Rob Scheepers met 322,5 punt en Ton Brekelmans die 315 punten bij elkaar sprokkelde. Hierna maakte voorzitter Jan Adriaans van De Pottenbakkers de publieksprijs bekend. Deze ging naar debutant Hans Verbaarschot. Hij droeg de prijs op aan zijn vrouw Wendy die deze dag jarig was. Hij was zo diep in zijn voorbereidingen op zijn buut bezig geweest dat haar verjaardag hem ontgaan was. Voor een van de stemmers uit het publiek was er dezelfde prijs. Carlo Nelemans was de gelukkige.
Nadat Prins Ger d’n Uurste de prijzen had uitgereikt sloot presentator Vorst Berry de avond af.
Een prachtige succesvolle avond. Dat de kletscommissie van CV De Pottenbakkers er wederom in is geslaagd een topprogramma te presenteren, bleek na afloop uit de reacties van het aanwezige publiek. Ondanks de ‘lange zit’ louter positieve reacties aangaande de kwalitatief goede avonden van het 40e kletskampioenschap van Groot Deurne!

Met dank aan Mien van de Ven
geweldige 2e kletsavond
Laatste NieuwsTijdens een geweldige 2e kletsavond in een overvolle Jinx is de winnaar bekend geworden van de kletskampioenschappen van groot Deurne 2007 het is Frans Bevers geworden met de creatie als "de Luizenbol", de publieksprijs ging naar Hans Verbaarschot uit Deurne als "Directeur in de bouw".
Een uitgebreider verslag van deze avond volgt nog maar voor degene die de foto's van deze avond willen bekijken kunnen terrecht in ons fotoalbum.
veel kjkplezier en groetjes van de webmaster
bezoek rondom de prinsen in de Bright Side
Laatste NieuwsOp zondag 14 januari waren we uitgenodigd door Josje van de Bright Side we werden ontvangen met soep en worstenbroodjes en bier was er ook in overvloed.
Er was een prinsenspel en er speelde een band, we hebben een wel erg gezellige avond gehad.
Jos, bedankt voor de gastvrijheid het was een geweldige avond.
Foto's zijn te zien in ons fotoalbum

Het bestuur
1e kletsavond CS De Pottenbakkers
Laatste NieuwsEerste kletsavond: publiek krijgt waar voor geld

Kletsers geven visitekaartje af

Deze eerste jubileumkletsavond van carnavalsstichting de Pottenbakkers was van een behoorlijk goed niveau. Bij dit voor de 40e maal georganiseerde kletskampioenschap deden de amusementsgroepen daarbij een aanzienlijke duit in het zakje. Hoewel niet alle kletsers van gelijk niveau waren, was het lachen en gieren in een vol gevulde Jinx. Nadat voorzitter Jan Adriaans de avond had geopend en Leo Honings en Jos van den Burgt had bedankt voor hun jarenlange inzet in de jury deed Vorst Berrie de verdere introducties en hij praatte de avond weer geweldig aan elkaar.

Spoit Elluf, niet voor het eerst in Zeilberg, hadden geen enkel probleem bij het opwarmen van de zaal. Dit kwartet wordt door de zeilbergers op handen gedragen en hun optreden was weer een schot in de roos. De groep staat bekend om het kissebissen bij de start van hun optreden tussen de enige vrouw, Lia Stoop en haar ‘onvriendelijke echtgenoot’. Gaandeweg weten zij het publiek zo te bespelen dat er meer gebracht wordt dan zij in hun teksten hebben staan. Zij introduceerden met speels gemak opmerkingen uit het publiek en haakten daar kolderiek op in. De zaal ging zitten, staan, zong mee en genoot met teugen bij het ‘apparaatje’. Zij kregen veel bijval van het publiek.

Wiel Peerlings uit Soerendonk mocht als ‘Peer de kruik’ het spits afbijten. Als gerijpte rot in het vak mag hij er nog steeds zijn. Als zatlap bleek hij onder behandeling van Dr. Meurs te zijn maar was om halfvijf in de morgen nog te vinden in het Café van Greetje met zijn maten, Fredje en Stefan. Door zijn mate van dronkenschap en gesauwel leek hij minder verstaanbaar gezien de wat lauwe reacties van het publiek.
Kiske Coolen uit Tilburg is duidelijk een oude rot in het vak. In zijn creatie van ‘Kiske van de harmonie’ kreeg hij het publiek op zijn hand en slingerde de sympathieke kletser zijn grappen en grollen de zaal in. Hij ging overal mee heen om muziek te maken, bij nudisten, sinterklaas en in de gevangenis. Zo zat er een ‘geboeid’ publiek te kijken tijdens hun optreden in de gevangenis. Al met al liet Kiske een uitstekende indruk achter en was er veel waardering van het publiek.
De nog jonge Ivo van Rossum uit Gemert had het als 'superman' daarentegen wat moeilijker. Hij had het vliegen geleerd op de lagere school waar ‘ik er al na ‘n uur ‘uitvloog’. In zijn hoogvluchten belande hij op de Amsterdamse wallen en in het wassenbeelden museum. Hij had een goed verhaal maar hij kreeg niet echt vat op het publiek.
Harry Hens uit Sprang-Capelle prikte bij zijn opkomst alias ‘Ex-drugskoerier Joepie S’ het podium schoon vanwege zijn veroordeling tot 240 uur dienstverlening. Eenmaal in de ton had hij de zaal snel op zijn hand. Zijn mimiek straalde het al uit en zijn klets stond bol van spitsvondige humor. Droog, en doordacht. Zijn grappen gingen erin als koek. Vrouw ietje roept ‘ Hei Joepie dur staan hier twee mannen met en snor voor jouw voor de deur’ -Zeg mar de ik er al inne heb’ Of ‘wij drinken altijd fris van ‘Hero- ine’. Onlangs is Jopie S nog gehuldigd omdat hij ‘25 keer was opgepakt’. Hens kan tevreden gaan rusten gezien de reactie van het publiek.
Frans Bevers arriveerde te laat aan de zaal. Hij was onderweg aangehouden. Hij dacht een gaskooktoestel te hebben ingeladen wat langs de weg stond, het bleek echter de snelheidsapparatuur van de agenten te zijn. Deze kletser uit Oirschot is goed gezien in Zeilberg. Als eigenaar ‘Ciske Luizenbol’ van een dierenspeciaalzaak vlogen de grappen en grollen over de toonbank. Als hij aan een klant vraagt of hij gaat vissen en deze zegt ja, dan vraagt Ciske: "Heb je worm?" Dan zegt de klant: "Ja, maar ik ga toch!". Of het verhaal over één van zijn klanten die vertelde over de bel en zijn hond. ‘Als de bel gaat, gaat onze hond telkens in een hoek staan’. “Dat is niet vreemd, want het is een boxer”, aldus Ciske. Met zijn optreden liet Bevers een uitstekende indruk achter.

De groep Dč Včlt Op kreeg de zaal wel weer volop aan het meedoen. De liedjes afgewisseld met de
cabaretachtige sketches welke op een komische kolderieke manier gebracht worden door Theke &
Pietje en hun dames, liepen als een rode draad door hun optredens heen. Prachtig uitgedost als
Bonny M kwamen zij zingend het podium op waarbij de super lenig dartelende Bonny alle reserves in
zijn body aansprak. Dit deed hij nog eens dunnetjes over bij ‘het idool’. Vorst Berry deed geen
vergeefs verzoek om een toegift voor ‘Nog un Reuntje’ waarbij een lange stoet als afsluiting door de
zaal trok.
Tussendoor waren er optredens van de dansmarietjes van de Knalpeepkes (soos) en van de organiserende vereniging De Pottenbakkers. De dames van dansgroep Take Off uit Helenaveen lieten een uitstekende indruk achter. Muziekkapel De Klutsers uit Zeilberg zorgde voor de muzikale noot tijdens deze eerste avond van het kampioenschap.
Vrijdag 19 januari tijdens de tweede en laatste kletsavond, wordt duidelijk wie de 40e kletskampioen van Groot Deurne wordt. Vijf kletsers klimmen die avond in de ton: Hans Verbaarschot, Rob Scheepers, Rien van Genugten, Peter van de Maas en Ton Brekelmans.

Met dank aan Mien van de Ven
prinses en vorstin van de Pötjes 2007
Laatste NieuwsZaterdagmiddag 13 januari waren we aanwezig op de bekendmaking van de Prins en Vorst van de Pötjes. Het was weer eens erg gezellig er waren optredens van onze vorst Berrie, Anka en de raad van elf en van Ober Drie Bier, maar waar het om ging deze middag was natuurlijk: wie wordt er Prins en Vorst van de Pötjes.
Wel het is bekend we hebben een Prinses en een Vorstin het zijn Prinses Shirley en Vorstin Shamara wij wensen hun beiden en de raad van elf van de Pötjes een gezellige carnaval toe.
Voor de foto's van deze middag ga naar ons fotoalbum
alaaf, de webmaster
1e kletsavond
Laatste NieuwsDe eerste avond van de kletskampioenschappen van groot Deurne zit er op, het was een geweldige avond met leuk amusement en natuurlijk geweldige kletsers en niet te vergeten muziek van de Klutsers.
Het publiek heeft weer genoten en we kijken uit naar vrijdag 19 januari want dan is de volgende kletsavond, er zijn voor deze avond nog maar enkel kaarten verkrijgbaar dus degene die op deze avond aanwezig willen zijn moeten nog snel proberen een kaartje te bemachtigen.
In ons fotoalbum zijn de foto's van de eerst avond al te zien, veel kijkplezier en tot 19 januari bij de volgende kletsavond
groetjes, de webmaster
Pagina 24 van 26 << < 21 22 23 24 25 26 >
Copyright © 2005