De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
26 September 2017 05:35   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
receptie en kindermidddagKostelijke bonteavond bij de De Pottenbakkers(met dank aan Rien van de Ven)
Prins Patrick den Uurste en een deels vernieuwde raad van Elf van De Pottenbakkers werden vrijdag 31 januari tijdens de Bonte Avond in de Metro getrakteerd op een afwisselend programma. Ondanks dat het een latertje werd, bleek uit reacties vanuit het publiek, dat het zich kostelijk had vermaakt.

Vorst Berrie van de Schaaf praatte het programma aan elkaar. De Excelsior blazers luisterden de avond muzikaal op.
De dansmarietjes van de Pottenbakkers opende de avond met aansluitend het achttal dansmarietjes van de mini-soos waarin de coulissen van het podium een hoofdrol was weggelegd voor het nummer negen Nicky Nijnens, bijgestaan door Prins Stefano en Vorst Falco van de Potjes. Ronald Bronstein zong een single uit een album van Django Wagner, zijn harmonica had hij ergens van de wand geschroefd uit een café tijdens het reuntje Zeilberg vertelde hij. Het programma met amusement werd doorspekt met dans en zang. De dansmarietjes van De Pottenbakkers brachten in ras tempo een meega medley en met voorstelling van bolderkar tot vogeltjes dans en oogstten veel waardering. In de act van de raad van elf waren de ‘moeilijkste rollen’ weggelegd voor Mart Geven en Fred Seijkens. Zittend aan het stamtafeltje borrelde zij aan de Schrobbeler terwijl komisch uitgedoste figuren rondom hen veel hilariteit wekten met, ‘maak nie uit, komt uit Helmond’. Evi Luuk en Joyce wisten veel geheimen te ontfutselen van het prinsenpaar. Prinses Mirelle moest tonen dat zij goed was in het zumba dansen wat haar veel bijval opleverde vanuit de zaal. De club uit de prinsengarde dat jaarlijks actief aanwezig is met een act trad voor het eerst op in een nieuwe samenstelling. In een mysterieus decor stonden zij, zij aan zij en onderling verbonden in hun outfits op het podium, zowel zwart als wit was van de partij. Bij het dansje gaf dit door hun outfits een bijzonder verrassend effect, de zaal werd op het verkeerde been gezet. Soos den Uitloat bracht een uit het hout gesneden act van een houtzager welke puffend een stuk hout wist te bewerken. Tussendoor trok er een bonte stoet met vrolijke feestgangers met een potpourri van bekende carnavalsslagers over het podium, een mega wolk confetti besloot het feestje. Voor amusement zorgde Hannes en Dries, twee fragiele oudjes die hun boerderijtje hadden verkocht en veel vrije tijd over hielden. Het kwartje viel al voordat zij op het podium waren. Eenmaal daar vertelden zij o.a. over hun belevingen van het Jeu de Boules op camping de Koehorn en het bezoeken van voetbalwedstrijden van ZSV. Door de drie pees met prins Patrick werd de nieuwe carnavals cd volume 3 gepromoot waarbij de zoveelste polonaise in beweging kwam. Schrobbeler, de artiesten naam van de vrienden en familie van de prins ‘wilden ook iets doen’, zij verrasten in drie verdeelde acts zowel de presentator en het publiek waar het kwartje niet altijd leek te vallen, Niks en un bietje als act zou niet hebben misstaan. Hun laatste act kwam aan het slot van de avond, de langste, een polonaise, Griekkiese… Schrobbelaar.
De avond werd afgesloten met het Zeilbergs volkslied. Prins Patrick vertelde ‘het is wel een rotzooitje geworre hier om me hinne’, maar dat hij enorm had genoten van deze schone avond

Bonte Avond CS De Pottenbakkers
Laatste Nieuws
Peter van der Maas kletskampioen Groot Deurne
Peter van der Maas kletskampioen Groot Deurne
Publieksprijs voor Frans Bevers

In een volle Metro werd afgelopen vrijdag Peter van der Maas uitgeroepen tot winnaar van de Kletskampioenschappen van Groot Deurne. Hij speelde een week eerder al zijn act van Peerke de bioloog. Hierdoor hebben vele bezoekers van deze laatste avond zijn buut gemist, een verhaal waarvan met volle teugen werd genoten. Tweede met publieksprijs werd Frans Bevers. De eer van de derde prijs was voor Erik Mulder.

Bij het begin van de avond werd er een moment van stilte in acht genomen bij het overlijden van Willy Martens, de vroegere uitbaatster van Appolo. Willy heeft veel betekend voor de Pottenbakkers. Jarenlang steunden de familie Martens de vereniging en boden hun gastvrijheid in de Appolo.

Een aanwinst voor de kletsavonden en voor de eerste maal op het podium bij de Pottenbakkers zijn ‘Ons Jonges’ een groep van vier muzikanten en een verteller. Zij zette een act neer over hun belevenissen als muzikant bij de Fanfare, hoe ze Sinterklaas naar de wc hebben zien gaan en hoe ze de mondstukken van hun trompetten warm houden in winter.
Als eerste kletser kwam Freddy van den Elzen met zijn creatie Sjaak aan de Bak in de ton. In zijn klets liet Freddy horen dat het er in de gevangenis best ‘gecellig’ aan toe gaat. Dat het de bedoeling is dat de gedetineerden binnen blijven had hij nog niet zo goed in de gaten. Hij wist het publiek van begin tot eind van zijn buut heel goed te boeien.
Voor de tweede kletser had de organisatie op het allerlaatste moment Frans Bevers weten te strikken. Hij verving Ties van Lierop. Als kastelein van Het Lachende Varken had hij snel de lachers op zijn hand. Op voortreffelijke wijze bespeelde hij de zaal en betrok het bij zijn buut. ‘Ja toemaar’ waren zijn stopwoorden als volgens hem de zaal hem niet meer kon volgen. Zijn grappen en grollen sloegen in als een bom.
Rob Scheepers kwam als Rechercheur de Kok het politieleven uit de doeken doen. Hij woonde achteraf in Sterksel omdat het oplossen van een misdrijf ‘achteraf’ altijd gemakkelijk is. ‘Wij losse niks op… alleen koffie’. Een verdienstelijke buut, maar naarmate zijn optreden vorderde, viel het publiek vrijwel stil en dit verwacht men niet bij Scheepers.
Dit overkwam ook Hans Verbaarschot die als bolletje pretvet kwam vertellen over zijn sterilisatie en alle ongemakken die daarbij komen kijken.
Als laatste kletser klom Erik Mulder als Kareltje van het Kamp in de ton. Op overtuigende wijze en op een agressieve toon zette hij zijn figuur neer. Hij wilde eens en voor altijd afrekenen met de vooroordelen die de maatschappij had tegen mensen zoals hij. ‘Die slechte naam kregen ze vooral door de politie’, vertelde hij. Ook de aanwezige fotograaf kreeg de volle laag.
Tijdens het overleg van de jury wist ‘De Velt Op’ het publiek te vermaken en de wachttijd stukken aangenamer te maken. Na een razendsnel en non-stop optreden met actuele en ludieke songteksten, steeds met kledingwisselingen, sloten zij af met een van hun vele hits ‘nog un reuntje’. Verder traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op en de Excelsior Blazers omlijsten muzikaal de avond. Voorzitter van de vierkoppige vakjury Leo van Berlo maakte de uitslag bekend. Als winnaar van het kletskampioenschap werd uitgeroepen Peter van de Maas met 324 punten en eindigde voor Frans Bevers met 318 punten en Erik Mulder die 302,5 punt bij elkaar sprokkelde. Prins Patrick van De Pottenbakkers maakte de publieksprijs bekend. Die ging naar Frans Bevers en dit maakte het feestje voor hem compleet. Voor een van de stemmers uit het publiek was er een zelfde prijs, Mw. Maas uit Bakel was de gelukkige.
Nadat Prins Patrick de prijzen had uitgereikt sloot presentator Vorst Berry de avond af. Dat de kletscommissie er wederom in is geslaagd een topprogramma te presenteren, bleek na afloop uit de reacties van het aanwezige publiek. Carnavalsvereniging de Pottenbakkers kan met trots terugkijken op een geslaagd 48e kletskampioenschap groot Deurne.

Rien van de Ven

Op de foto de 3 winnaars vlnr: Erik Mulder (3e prijs), Peter van der Maas (1e prijs) en Frans Bevers (2e prijs en de publieksprijs)
vrijdag 23 januari 2e kletsavond
verslag 1e kletsavond (met dank aan Rien vd Ven)
Kletskampioenschap groot Deurne
Hedde gallie nog wel un kartje kunne kriege…

Niet alle plekken waren bezet op de eerste avond van het achtenveertigste kletskampioenschap van groot Deurne in de Metro. Ondanks dit gegeven werd het toch een gezellig avondje. De organisatie van de Pottenbakkers heeft er alles aan gedaan en presenteerde een goed programma rijkelijk gevuld met klets en humor. De tweede avond is vrijdag 23 januari in de Metro, Blasiusstraat 9 in Zeilberg. Aanvang 20.30 uur.

Voorzitter Peter Otten van de Pottenbakkers opende de avond in aanwezigheid van prins Patrick en zijn gevolg. Vorst Berry van der Schaaf presenteerde de avond. Tussendoor traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op en de Excelsior Blaozers zorgde voor een vrolijke muzikale noot.
Spoit Elluf had geen enkel probleem bij het opwarmen van de zaal. Dit Helmondse kwartet was weer een schot in de roos. Zij improviseerden met speels gemak opmerkingen uit het publiek en haakten daar kolderiek op in. Hedde gallie nog wel een kaartje kunne kriege… of warre ze te duur… vroegen zij richting de zaal, doelend op de enkele lege plekken in de zaal. Het publiek genoot met volle teugen.
Als eerste kletsers trad Jorlan Manders uit De Mortel in de ton in zijn creatie als Dokter Bibber. Op een overtuigende wijze en in een hoog tempo wist hij de zaal te pakken en kwam het publiek op een vermakelijke manier enige perikelen van zijn advies en consulten vertellen. Soms wat schuin, maar dat werd er door het publiek voor lief bij genomen.
Daarna kwam de enige vrouwelijke en Helmondse kletser in de ton. Irma Martens in haar creatie als Paragnost. Met een geweldige mimiek wist zij het publiek te bespelen en ze stelde de nodige zaken aan de kaak. Niemand in de zaal kon nog een geheim bewaren. Ook de actuele zaken werden door Irma zonder aarzeling aan het licht gesteld.
Hierna kwam Peter van der Maas uit Hilvarenbeek als de Bioloog Archeoloog. Het was genieten van het begin tot het eind. Ook toen hij even zijn tekst kwijt was. De imitaties van de zieke kip, donald duck en de stukjes van het hectometerpaaltje, de rups de merel en de poes, het publiek vond het allemaal prachtig.
Hans Eijkemans uit Rosmalen komt steeds met een goed verhaal en altijd op zijn gemak vertellend. Ditmaal als Hannus d'n Hulpburgemister hoe hij bij toeval aan dit erebaantje kwam. Ik solliciteerde eigenlijk als metselaar liet hij het publiek weten. En als je dan als burgemeester twee jubilarissen moet bezoeken maar je haalt een rioolwerker en een gynaecoloog door elkaar haalt krijg je heel rare toespraken.
Als laatste kletser kwam Rob van Elst uit Groesbeek als Dik Knipscheer, Gienekeloog, in de ton en dan is de ton goed gevuld. Als gynaecoloog maakte hij allerlei soorten bevallingen mee, en ook bekende mensen waren zijn patiënt
De grappen vielen goed bij het publiek.

De avond werd in stijl afgesloten met een optreden van amusementsgroep Tadaa uit Helmond. In de acts werd met succes de zaal betrokken, die al snel meezong op hilarische covers met als klapper op het einde een cover van de Neus Omhoeg van Rowwen Heze.
Volgende week vrijdag volgt de ontknoping op de tweede avond. Ook dan weer vijf kletsers en twee amusementsgroepen. De bezoekers die beide avonden bezocht hebben stemmen met hun passe-partout wie de publieksprijs krijgt.
opgave optocht 2015
Carnavalsstichting de Pottenbakkers organiseert ook komend carnaval een carnavalsoptocht en wel op maandag 16 februari aanvang 13.30 uur. Inschrijfformulieren kunnen worden afgehaald op het adres zeilbergsestraat 33, of men kan deze downloaden van de website www.pottenbakkers.nl. Vriendelijk verzoek om het inschrijfformulier zo spoedig mogelijk in te leveren, maar uiterlijk maandag 09 februari op het adres Zeilbergsestraat 33. Tijdens het uitreiken van de optochtnummers op maandag 16 februari in Café ‘t Vertierke tussen 10.30–11.30 uur krijgen deelnemers de nodige informatie met betrekking het opstellen etc. De uitslag vindt plaats rond de klok van 17.30 uur in zaal de Zwaan en de prijzen worden uitgereikt door prins Patrick d’n Uurste. Wij Wensen iedereen veel plezier tijdens het bouwen, maken van uw creatie en veel succes tijdens de optocht.Het bestuur
Pottenbakkerskrant 2015
De krant is uitgereikt aan Prins Patrick en Prinses Mirelle, de Pottenbakkers bezorgen de krant vanaf zaterdag 27 dec bij alle Pottenbakkers en Pottenbakkerinnekes.

Heeft u na zondag 04 januari nog geen krant ghad dan kunt u dit melden via onze site of bij Manfred Spiller 0611098663
fijne feestdagen


Namens het bestuur wil ik alle Pottenbakkers en Pottenbakkerinnekes fijne feestdagen toewensen en een gelukkig 2015.
Op naar een gezellige carnaval met Prins Patrick d'n Uurste en Prinses Mirelle en de Pottenbakkers
groetjes, de webmaster

Nieuwe heersers over het Pottenbakkersland

Prins Patrick den Urste is 45 jaar

Prinses Mirelle is 40 jaar

Dochter Evi is 12 jaar

Zoon Luuk is 10 jaar.

Patrick werkt 20 jaar bij Hout verwerkingsindustrie Fransen in Deurne, doet particuliere verkoop, en montage van hout zoals speeltoestellen, hekken, poorten, banken, schuilhutten etc. Gaat hiervoor ook regelmatig het land in. Vorig jaar zelfs naar Curaçao geweest om een groot speeltoestel te plaatsen.

Mirelle werkt >20 jaar in het St Anna Ziekenhuis in Geldrop, werkt daar als verpleegkundige op verpleegafdeling interne/MDL en werkt ook op de poli als MDL verpleegkundige (MDL=maag, darm, lever)

Evi zit in de eerste klas van het Alfrink College

Luuk zit in groep 7 van Basisschool Zeilberg

Patrick is opgegroeid in de Berkmortel en Mirelle in de Amer.

Patrick woont meer dan 40 jaar in de Zeilberg, is geboren in Helmond maar al in vroege jeugd naar Zeilberg (Deurne) verhuisd.

De slogan van het prinsenpaar:

Met skepter en schrobbelèr in de hand, vieren we samen carnaval in Pottenbakkersland
pottenbakker van het jaar 2014


Pottenbakker van het jaar
Dit jaar hebben we niet gekozen voor een persoon maar voor een stel

Een man en een vrouw die heel veel betekenen! en al heel veel betekend hebben voor de pottenbakkers, en dus ook voor de zeilberg
Ze hebben al diverse onderscheidingen mogen ontvangen

Onder anderen bijde de vetlire medaille van de gemeente Deurne
De leg penning van verdienste van de gemeente Deurne

Maar nog nooit de ere titel Pottenbakker van het jaar

Met hun respectievelijke leeftijd van 67 en 65 jaar dit komende carnavals seizoen 44 jaar actief lid van de pottenbakkers
Van daar door ons uit geroepen tot pottenbakkers paar van het jaar

Mart en Tonny Geven
Pagina 4 van 26 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Copyright © 2005