De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
25 November 2017 03:08   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Rommelmarkt CS De Pottenbakkers 2015
Voor kraamverhuur klik hier 


Pottenbakkers gokken op succes: Kletsavond in een nieuw jasje
Door: Martien van Rijt

Een kletsavond die midden in de vastentijd valt. Pottenbakkers, is het een gok?
Je moet wat, als de kletsavonden om het Kampioenschap van Groot Deurne minder lopen.
In zijn openingswoord verkocht vorst Berrie van de organiserende carnavalsstichting uit Zeilberg, het zo: 'We willen de kletsers wel eens zien als ze in hun comfortzone verkeren doordat er geen druk van een kampioenschap op ze staat.'
Penningmeester Piet Swinkels was niet echt tevreden over de opkomst van het publiek, maar ziet wel toekomst in deze kletsavonden nieuwe stijl. “Er zijn toch een kleine honderdvijftig liefhebbers op deze avond afgekomen. Kampioenschappen tijdens de aanloop naar carnaval concurreren elkaar kapot. Een echt kampioenschap hoeft ook niet. Als je zorgt voor een hoge kwaliteit van kletsers, zou je hooguit het publiek nog kunnen laten beslissen welke kletser in aanmerking komt voor een publieksprijs en daarmee af. Ik denk dat zo'n avonden meer potentie hebben."

Daar zouden de heren wel eens gelijk in kunnen hebben, want het was een topavond in zaal De Metro in Zeilberg. Maar liefst zeven topkletsers betraden afgelopen vrijdag de ton en aan de ontspannen manier van hun optreden was te merken dat er geen tijdsdruk speelde, evenmin als zenuwen vanwege een te verdelen kampioenschap.

De huiskapel van deze avond uit Liessel, 'Kiekonsus', maakte dat de stemming er vooraf alvast inzat. De dansmarietjes van De Pottenbakkers waren de 'artiesten' die het spits afbeten. Tal van keren mochten ze hun dans tijdens carnaval en de aanloop daar naartoe, al brengen en dat was te zien. Zonder zenuwen straalden de 'meiden van de Pottenbakkers' op het podium, waar ze blijk gaven over een onuitputtelijke voorraad energie te beschikken.
Een verdere opwarming van de zaal kregen de kletsers niet, want na de dans was het meteen de beurt aan Jorlan Manders uit De Mortel. En deze snelle wisseling zet de trend voor de avond. Er was geen amusement, dus de kletsers volgden elkaar in hoog tempo op. Was die omissie een gemis? Nee! Het was misschien even wennen.
Na Manders volgden nog zes topkletsers en het was geweldig om te zien dat de heren en dame zich als een vis in het water voelden. Ze gingen in gesprek met het publiek en met de kapel, tot groot plezier van de aanwezigen. Er was geen strak tijdschema, niemand werd teruggefloten; ze konden echt hun gang gaan. Vooral Frans Bevers (Oirschot), Berry Knapen (Heeze) en Kitty Goverde (Uden) maakten daar meesterlijk gebruik van en schmierden er lustig op los! Maar ook Hans Keeris (Knegsel), Boy Jansen (Budel) en Peter van der Maas (Hilvarenbeek) deden daar flink aan mee. En het publiek genoot! Tranen van het lachen vloeiden regelmatig en het is maar de vraag of het daarbij gebleven is…
Het was ook goed dat er geen jury was om een winnaar aan te wijzen, want een tweede plek verdiende geen van deze kletsers. Het was op en top kwaliteit wat geboden werd!
En de kletsers? Die bleven ook de hele avond om van elkaars optredens te genieten. Daardoor konden ze ook op elkaars optreden inspelen. Waar Goverde tijdens haar klets een man in het publiek ‘een kleine viezerik’ noemde, werd diezelfde man tijdens het volgende optreden (Van der Maas) met dezelfde naam aangesproken. Opnieuw tot groot plezier van het publiek!
Van der Maas, op zijn beurt, merkte dat er ook risico’s zitten aan het betrekken van het publiek bij de klets. Hij werd door een van de aanwezigen zelf flink op de hak genomen. Sportief vroeg hij de ‘dader’ mee naar zijn volgende optreden als side-kick.

Als er vooraf al twijfels waren over het succes van deze nieuwe opzet, dan mogen de Pottenbakkers die nu wel laten varen. Op de vraag van de presentator of er ook volgend jaar met halfvasten een kletsavond moet komen, reageerde het publiek met een klaterend applaus.
Zo lijkt het erop dat er in Zeilberg een nieuwe traditie geboren is!
Uitslag kleurwedstrijd 2015 CS De Pottenbakkers

Leeftijd 0 t/m 3 jaar:
3e prijs Sven Koppens
2e prijs Luuk Koppens
1e prijs Stan Otten

Leeftijd 4 t/m 8 jaar:
3e prijs Jurre Pluijm
2e prijs Fleur vd Burgt
1e prijs Amy Lutters

Leeftijd 9 t/m 12 jaar:
3e prijs Julia Wijnen
2e prijs Kirsten vd Burgt
1e prijs Anouk Kortooms

Prijzen zijn af te halen op Zeilbergsestraat 33
tel 0611098663.

Uitslag optocht
Kinderoptocht


Kinderen individueel en duo,s1e nummer 5 met carnaval zetten wij de bloemetjes buiten

2e nummer 4 de Roykes

3e nummer 3 gaan met die banaan

Kinderen groepen


1e nummer 6 wij scheuren dur d’n optocht

2e nummer 7 VC over het spoor

Kinderen kleine wagens


1e nummer 8 de F-jes van zsv

2e nummer 9 hippies(ch) centrum

3e nummer 10 minecraft

Kinderen grote wagens


1e nr 14 we halen onze opa,s en vee van stal en vieren carnaval

2e nr 11 mi veul goei zin wippen wai de carnaval in

3e nr 13 Engelse bus

Aanmoedigingsprijs nummer 14 we halen onze opa's en vee van stal en vieren carnaval


Volwassenen


Individueel en duo


1e nr 18 hofdames

2e nr 17 d(e)ur dauwers

3e nr 16 voettocht naar Rome

Volwassenen groepen


1e nr 19 de Gooische lift bus

2e nr 20 waai doen alles te voet

3e nr 21 sing in met Gregor Bak


Volwassenen kleine wagens


1e nr 31 familie en vrienden van de prins

2e nr 30 onze prins soos dn uitloat

3e nr 23 onderwater leven OJKZ

Grote wagens


1e nr 22 modinettes

2e nr 28 trein met disco

3e nr 29 Lucky Luk saloon
Zeilbergse Halfvaste Tonpratersavond
Dit spektakel gaat plaatsvinden in de Metro Blasiusstraat 9 Deurne/Zeilberg

De voorverkoop online is reeds gestart.


Om kaarten te bestellen klik hier 

receptie en kindermidddagKostelijke bonteavond bij de De Pottenbakkers(met dank aan Rien van de Ven)
Prins Patrick den Uurste en een deels vernieuwde raad van Elf van De Pottenbakkers werden vrijdag 31 januari tijdens de Bonte Avond in de Metro getrakteerd op een afwisselend programma. Ondanks dat het een latertje werd, bleek uit reacties vanuit het publiek, dat het zich kostelijk had vermaakt.

Vorst Berrie van de Schaaf praatte het programma aan elkaar. De Excelsior blazers luisterden de avond muzikaal op.
De dansmarietjes van de Pottenbakkers opende de avond met aansluitend het achttal dansmarietjes van de mini-soos waarin de coulissen van het podium een hoofdrol was weggelegd voor het nummer negen Nicky Nijnens, bijgestaan door Prins Stefano en Vorst Falco van de Potjes. Ronald Bronstein zong een single uit een album van Django Wagner, zijn harmonica had hij ergens van de wand geschroefd uit een café tijdens het reuntje Zeilberg vertelde hij. Het programma met amusement werd doorspekt met dans en zang. De dansmarietjes van De Pottenbakkers brachten in ras tempo een meega medley en met voorstelling van bolderkar tot vogeltjes dans en oogstten veel waardering. In de act van de raad van elf waren de ‘moeilijkste rollen’ weggelegd voor Mart Geven en Fred Seijkens. Zittend aan het stamtafeltje borrelde zij aan de Schrobbeler terwijl komisch uitgedoste figuren rondom hen veel hilariteit wekten met, ‘maak nie uit, komt uit Helmond’. Evi Luuk en Joyce wisten veel geheimen te ontfutselen van het prinsenpaar. Prinses Mirelle moest tonen dat zij goed was in het zumba dansen wat haar veel bijval opleverde vanuit de zaal. De club uit de prinsengarde dat jaarlijks actief aanwezig is met een act trad voor het eerst op in een nieuwe samenstelling. In een mysterieus decor stonden zij, zij aan zij en onderling verbonden in hun outfits op het podium, zowel zwart als wit was van de partij. Bij het dansje gaf dit door hun outfits een bijzonder verrassend effect, de zaal werd op het verkeerde been gezet. Soos den Uitloat bracht een uit het hout gesneden act van een houtzager welke puffend een stuk hout wist te bewerken. Tussendoor trok er een bonte stoet met vrolijke feestgangers met een potpourri van bekende carnavalsslagers over het podium, een mega wolk confetti besloot het feestje. Voor amusement zorgde Hannes en Dries, twee fragiele oudjes die hun boerderijtje hadden verkocht en veel vrije tijd over hielden. Het kwartje viel al voordat zij op het podium waren. Eenmaal daar vertelden zij o.a. over hun belevingen van het Jeu de Boules op camping de Koehorn en het bezoeken van voetbalwedstrijden van ZSV. Door de drie pees met prins Patrick werd de nieuwe carnavals cd volume 3 gepromoot waarbij de zoveelste polonaise in beweging kwam. Schrobbeler, de artiesten naam van de vrienden en familie van de prins ‘wilden ook iets doen’, zij verrasten in drie verdeelde acts zowel de presentator en het publiek waar het kwartje niet altijd leek te vallen, Niks en un bietje als act zou niet hebben misstaan. Hun laatste act kwam aan het slot van de avond, de langste, een polonaise, Griekkiese… Schrobbelaar.
De avond werd afgesloten met het Zeilbergs volkslied. Prins Patrick vertelde ‘het is wel een rotzooitje geworre hier om me hinne’, maar dat hij enorm had genoten van deze schone avond

Bonte Avond CS De Pottenbakkers
Laatste Nieuws
Peter van der Maas kletskampioen Groot Deurne
Peter van der Maas kletskampioen Groot Deurne
Publieksprijs voor Frans Bevers

In een volle Metro werd afgelopen vrijdag Peter van der Maas uitgeroepen tot winnaar van de Kletskampioenschappen van Groot Deurne. Hij speelde een week eerder al zijn act van Peerke de bioloog. Hierdoor hebben vele bezoekers van deze laatste avond zijn buut gemist, een verhaal waarvan met volle teugen werd genoten. Tweede met publieksprijs werd Frans Bevers. De eer van de derde prijs was voor Erik Mulder.

Bij het begin van de avond werd er een moment van stilte in acht genomen bij het overlijden van Willy Martens, de vroegere uitbaatster van Appolo. Willy heeft veel betekend voor de Pottenbakkers. Jarenlang steunden de familie Martens de vereniging en boden hun gastvrijheid in de Appolo.

Een aanwinst voor de kletsavonden en voor de eerste maal op het podium bij de Pottenbakkers zijn ‘Ons Jonges’ een groep van vier muzikanten en een verteller. Zij zette een act neer over hun belevenissen als muzikant bij de Fanfare, hoe ze Sinterklaas naar de wc hebben zien gaan en hoe ze de mondstukken van hun trompetten warm houden in winter.
Als eerste kletser kwam Freddy van den Elzen met zijn creatie Sjaak aan de Bak in de ton. In zijn klets liet Freddy horen dat het er in de gevangenis best ‘gecellig’ aan toe gaat. Dat het de bedoeling is dat de gedetineerden binnen blijven had hij nog niet zo goed in de gaten. Hij wist het publiek van begin tot eind van zijn buut heel goed te boeien.
Voor de tweede kletser had de organisatie op het allerlaatste moment Frans Bevers weten te strikken. Hij verving Ties van Lierop. Als kastelein van Het Lachende Varken had hij snel de lachers op zijn hand. Op voortreffelijke wijze bespeelde hij de zaal en betrok het bij zijn buut. ‘Ja toemaar’ waren zijn stopwoorden als volgens hem de zaal hem niet meer kon volgen. Zijn grappen en grollen sloegen in als een bom.
Rob Scheepers kwam als Rechercheur de Kok het politieleven uit de doeken doen. Hij woonde achteraf in Sterksel omdat het oplossen van een misdrijf ‘achteraf’ altijd gemakkelijk is. ‘Wij losse niks op… alleen koffie’. Een verdienstelijke buut, maar naarmate zijn optreden vorderde, viel het publiek vrijwel stil en dit verwacht men niet bij Scheepers.
Dit overkwam ook Hans Verbaarschot die als bolletje pretvet kwam vertellen over zijn sterilisatie en alle ongemakken die daarbij komen kijken.
Als laatste kletser klom Erik Mulder als Kareltje van het Kamp in de ton. Op overtuigende wijze en op een agressieve toon zette hij zijn figuur neer. Hij wilde eens en voor altijd afrekenen met de vooroordelen die de maatschappij had tegen mensen zoals hij. ‘Die slechte naam kregen ze vooral door de politie’, vertelde hij. Ook de aanwezige fotograaf kreeg de volle laag.
Tijdens het overleg van de jury wist ‘De Velt Op’ het publiek te vermaken en de wachttijd stukken aangenamer te maken. Na een razendsnel en non-stop optreden met actuele en ludieke songteksten, steeds met kledingwisselingen, sloten zij af met een van hun vele hits ‘nog un reuntje’. Verder traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op en de Excelsior Blazers omlijsten muzikaal de avond. Voorzitter van de vierkoppige vakjury Leo van Berlo maakte de uitslag bekend. Als winnaar van het kletskampioenschap werd uitgeroepen Peter van de Maas met 324 punten en eindigde voor Frans Bevers met 318 punten en Erik Mulder die 302,5 punt bij elkaar sprokkelde. Prins Patrick van De Pottenbakkers maakte de publieksprijs bekend. Die ging naar Frans Bevers en dit maakte het feestje voor hem compleet. Voor een van de stemmers uit het publiek was er een zelfde prijs, Mw. Maas uit Bakel was de gelukkige.
Nadat Prins Patrick de prijzen had uitgereikt sloot presentator Vorst Berry de avond af. Dat de kletscommissie er wederom in is geslaagd een topprogramma te presenteren, bleek na afloop uit de reacties van het aanwezige publiek. Carnavalsvereniging de Pottenbakkers kan met trots terugkijken op een geslaagd 48e kletskampioenschap groot Deurne.

Rien van de Ven

Op de foto de 3 winnaars vlnr: Erik Mulder (3e prijs), Peter van der Maas (1e prijs) en Frans Bevers (2e prijs en de publieksprijs)
vrijdag 23 januari 2e kletsavond
verslag 1e kletsavond (met dank aan Rien vd Ven)
Kletskampioenschap groot Deurne
Hedde gallie nog wel un kartje kunne kriege…

Niet alle plekken waren bezet op de eerste avond van het achtenveertigste kletskampioenschap van groot Deurne in de Metro. Ondanks dit gegeven werd het toch een gezellig avondje. De organisatie van de Pottenbakkers heeft er alles aan gedaan en presenteerde een goed programma rijkelijk gevuld met klets en humor. De tweede avond is vrijdag 23 januari in de Metro, Blasiusstraat 9 in Zeilberg. Aanvang 20.30 uur.

Voorzitter Peter Otten van de Pottenbakkers opende de avond in aanwezigheid van prins Patrick en zijn gevolg. Vorst Berry van der Schaaf presenteerde de avond. Tussendoor traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op en de Excelsior Blaozers zorgde voor een vrolijke muzikale noot.
Spoit Elluf had geen enkel probleem bij het opwarmen van de zaal. Dit Helmondse kwartet was weer een schot in de roos. Zij improviseerden met speels gemak opmerkingen uit het publiek en haakten daar kolderiek op in. Hedde gallie nog wel een kaartje kunne kriege… of warre ze te duur… vroegen zij richting de zaal, doelend op de enkele lege plekken in de zaal. Het publiek genoot met volle teugen.
Als eerste kletsers trad Jorlan Manders uit De Mortel in de ton in zijn creatie als Dokter Bibber. Op een overtuigende wijze en in een hoog tempo wist hij de zaal te pakken en kwam het publiek op een vermakelijke manier enige perikelen van zijn advies en consulten vertellen. Soms wat schuin, maar dat werd er door het publiek voor lief bij genomen.
Daarna kwam de enige vrouwelijke en Helmondse kletser in de ton. Irma Martens in haar creatie als Paragnost. Met een geweldige mimiek wist zij het publiek te bespelen en ze stelde de nodige zaken aan de kaak. Niemand in de zaal kon nog een geheim bewaren. Ook de actuele zaken werden door Irma zonder aarzeling aan het licht gesteld.
Hierna kwam Peter van der Maas uit Hilvarenbeek als de Bioloog Archeoloog. Het was genieten van het begin tot het eind. Ook toen hij even zijn tekst kwijt was. De imitaties van de zieke kip, donald duck en de stukjes van het hectometerpaaltje, de rups de merel en de poes, het publiek vond het allemaal prachtig.
Hans Eijkemans uit Rosmalen komt steeds met een goed verhaal en altijd op zijn gemak vertellend. Ditmaal als Hannus d'n Hulpburgemister hoe hij bij toeval aan dit erebaantje kwam. Ik solliciteerde eigenlijk als metselaar liet hij het publiek weten. En als je dan als burgemeester twee jubilarissen moet bezoeken maar je haalt een rioolwerker en een gynaecoloog door elkaar haalt krijg je heel rare toespraken.
Als laatste kletser kwam Rob van Elst uit Groesbeek als Dik Knipscheer, Gienekeloog, in de ton en dan is de ton goed gevuld. Als gynaecoloog maakte hij allerlei soorten bevallingen mee, en ook bekende mensen waren zijn patiënt
De grappen vielen goed bij het publiek.

De avond werd in stijl afgesloten met een optreden van amusementsgroep Tadaa uit Helmond. In de acts werd met succes de zaal betrokken, die al snel meezong op hilarische covers met als klapper op het einde een cover van de Neus Omhoeg van Rowwen Heze.
Volgende week vrijdag volgt de ontknoping op de tweede avond. Ook dan weer vijf kletsers en twee amusementsgroepen. De bezoekers die beide avonden bezocht hebben stemmen met hun passe-partout wie de publieksprijs krijgt.
Pagina 4 van 26 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Copyright © 2005