De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
26 September 2017 05:43   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Receptie Prins Jan den Vijfde
gevarieerde gezellige bonte avond (met dank aan Rien van de Ven)
Zaailbergse bonte avond

Carnavalsvereniging de Pottenbakkers uit Zeilberg had haar zaakjes afgelopen vrijdag dik voor elkaar. Het publiek kreeg in de Metro een gratis en gevarieerde interactive bonte avond voorgeschoteld. Samen met playback, acteer en verrassende acts zorgden deze onderdelen voor een vol en vermakelijk programma. Dit onder het toeziende oog van prins Jan de vijfde prinses Anita en hun kinderen. Foto’s van hof-fotograaf Harald van de Burgt zijn te bekijken op www.pottenbakkers.nl

Presentator vorst Berry van de Schaaf kondigde de eerste handeling van de avond aan met het optreden van de dansmarietjes van de Pottenbakkers. Zij brachten hun dans met veel inspiratie, waarna het de beurt was aan de dansmarietjes van de minisoos de Potjes die dat ook met veel overtuiging deden onder toeziend oog van kersverse prins Dennis en vorst Coen van de Potjes.
De raad van elf presenteerde een compilatie play back met interactie van prins Jan en prinses Anita. Raadslid Piet wilde prins worre, Elvis voortreffelijk swingend over het podium Jailhouse Rock imiteerde en twee volwassen kleuters de Trappelzak Boogie vertolkte. De act werd afgesloten met de bouwvakkers compleet met gereedschap en op de steiger onder de klanken van, ‘wij zijn de jongens van de bouw’.
De dansmarietjes beelden een perfecte dans uit de musical Grease uit, dat vorst Berry de woorden ontlokte, deze meiden zijn van alle markten thuis. De groep Waaj-Faaj speelde en zongen in het genre ‘gezelligheid kent geen tijd’. Liedjes met eigen teksten in dialect gezongen met tussen door leuke anekdotes en interacties met het publiek aaneen geregen door de clown van het trio, Matje van Loon. In de pauze werd het traditionele roggebrood met zult geserveerd aan het publiek.
Hierna kwam de prinsengarde voor de vijftienden keer op rij en voor het laatst in de huidige samenstelling op het podium, en pakte nog eens goed uit. De ex prinsessen in fraai uitgedoste kleding zongen de ene na de andere bekende song door de zaal, ‘Andre Riool’, ‘de Palingdans’, ‘alle duiven op het dak’. Nana Mouskouri was bijzondere goed op dreef met haar mimiek. Hilarische taferelen bij de act die door de ex prinsen werd opgevoerd. Gehuld in niets dan een pamper huppelde zij stilzwijgend over het podium achter een grote bal aan.
Harmonie Excelsior had de Pastoor afgevaardigd met zijn misdienaars. In elf staties vertelde de pustouwer leuke anekdotes over bekende Zeilbergers en gebeurtenissen uit de Zeilberg en sprak de zegenbede over hen uit, ‘Stik wo he ’t toch geregend, prins Jan en Anita zijn gezegend in di pottenbakkersrijk’.
Een vol podium fabeltjeskrant poppen met daaronder de leiding van de minisoos hadden veel te vertellen aan prins Jan en Anita. Zo wist juffrouw ooievaar nog dat zij drie maal op bezoek was geweest en meneer de Uil vertelde dat er een nieuwe wagen gebouwd word voor prins Jan.
Debutanten, drie en un half man, vermaakte het publiek kostelijk onder passende muziek door achter een urinoir de broeken te laten zakken en gezichten te trekken die boekdelen spraken. Het kleinste Menneke van het stel oogstte veel bijval aan het einde van de act.
Het kwartet de Bv’s nam een voorproefje op de quiz de slimste mens welke tijdens het 100 jarig jubileum van de Zeilberg word gehouden. Via een voorronde namen een viertal mannen uit het publiek plaats aan de quiztafel. Niets vermoedend werden zij geblinddoekt, geboeid en op kostelijke wijze ingezeept door de barbier uit de figaro, wat hilarische taferelen opwekte.
De laatste act was van de familie van prins Jan en prinses Anita. In een prachtig decor passeerde alle eigenschappen en hobby’s van het prinsenpaar de revue. ‘Nog ene dan gaan we hene’, stond er als tekst op de bar, wat erop duidde dat prins en prinses graag op stap gaan en echte carnavalsvierders zijn.
Aan het slot werd het Zeilbergs volkslied gezongen door pustouwer Cor van Bussel onder begeleiding van de kapel van dient de Excelsior Bloazers. Prins Jan en vorst Berrie vertelden in hun slotwoord dat ze genoten hadden van een geweldige avond, voor de Zeilberg van de Zeilberg en we blieven het haawe in de Zeilberg.
Waaj Faaj tijdens Bonte avond en ouderenmiddag
Rob Scheepers winnaar kletskampioenschappen groot Deurne (met dank aan Rien vd Ven)


Rob Scheepers kletskampioen Groot Deurne
publieksprijs ook voor ‘Den Bakker’


Rob Scheepers heeft de beker voor de eerste prijs gewonnen tijdens een geweldige tweede avond van het kletskampioenschap van Groot Deurne. Door de overwinning mag de Sterkselnaar zichzelf weer een jaar lang kletskampioen van Groot Deurne noemen. Ook de publieksprijs ging naar Scheepers die het publiek op zijn hand kreeg in zijn creatie als D’n Bakker.

De verse titel is niet de eerste in Zeilberg voor Rob. Eerder won hij het Kampioenschap Groot Deurne met zijn creaties, Ben Vandaal, Jimmy Calypso en afgelopen jaar als Advocaat Dick. Dit weekend overtuigde Scheepers de jury met ‘Den Bakker’.

Het was aan Hans Verbaarschot uit Deurne om als eerst kletser het spits af te bijten. Als, Fritske wil vadder worre, was hij aardig op dreef en had goed nieuws, hij ging vader worden maar hoe kom je aan een kindje. Op internet las hij dat je kindjes zelf kunt maken. Heel eenvoudig en het is in een wip gebeurd. Hij veroorzaakte de nodige lachsalvo’s. Een buut zoals hij alleen dat kan en met een gezond tempo erin. Dat het tonpraten tegenwoordig niet alleen vanuit de ton gebeurd werd duidelijk bij Hans Verbaarschot en zeker ook bij Rob Scheepers. Deze laatste was nog niet op het podium of hij had al de zaal te pakken. Alias dun Bakker Frits Sprits bakte hij ze weer mooi bruin en heel lekker. Bakken, bakken, bakken, hij vond er niks meer aan, zijn mimiek sprak boekdelen. Op geniale wijze, tekstuele vondsten en slinkse woordgrappen, zette hij een buut neer doorspekt met larie koek en gebakken lucht. Jasper van Gerwen alias Daantje begon minder sterk met zijn klets maar kwam gaandeweg goed los. Met zijn giraffe in zijn hand vertelde hij verhalen over zijn vader en moeder en waar kindjes vandaan komen. Helaas voor Daantje was de zaal wat minder lacherig. Toch wist hij de zaal bij een afsluitend liedje mee te krijgen en iedereen zong uit volle borst mee. Na de pauze mocht Dirk Kouwenberg uit Rosmalen de ton betreden als DJ Bruno met de kreet, luisteren naar Radio Uno dat moet je duno. DJ Bruno heeft veel luisteraars, voornamenlijk werkelozen, want die blijven ervoor thuis. Frans Bevers uit Oirschot had als Ciske d’n Hospik voor verschillende aandoeningen altijd wel een medicijn. Zo kon je van appelpitjes heel snel slim worden en had hij ook een ’pil’ voor mensen die vaak liegen en hun smaak kwijt waren. Als Jan Klaassen de trompetter (je weet wel ’uit het leger van de prins.’) was de samenwerking met De Execelsior Bloazers die de avond muzikaal ondersteunde, niet op elkaar afgestemd, dit alles op grappige wijze gespeeld.

Har en Bar uit Helmond zorgden voor de opwarmer en de afsluiter met het laatste rondje was voor De Velt Op uit Aarle Rixel. Verder traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op en muziekkapel De Excelsior Blaozers zorgde voor de muzikale omlijsting.

Voorzitter van de vakjury, Leo van Berlo maakte aan het eind van de avond de uitslag bekend. Rob Scheepers scoorde 343,5 punten en eindigde voor Hans Verbaarschot met 319,5 punten. Frans Bevers werd met 316 punten verdienstelijk derde.
Prins Jan de Vijfde van De Pottenbakkers maakte de publieksprijs bekend. Deze ging eveneens naar Rob Scheepers. Voor een van de stemmers uit het publiek werd er ook een prijs uitgereikt. Truus Aarts was de gelukkige. Nadat Prins Jan de prijzen had uitgereikt sloot presentator vorst Berry de avond af en bedankte de organisatie en het publiek.
voorverkoop kletskampioenschappen van Groot Deurne
De voorverkoop is reeds begonnen zie affiche voor verkoopadressen.


Cafe T Vertierke Blasiusstraat 7 Zeilberg gem Deurne
Den Draai Blasiusstraat 2 Zeilberg gem Deurne
Het Zeilbergs Bakkertje Zeilbergsestraat 88b Zeilberg gem Deurne
Friet van Piet Schelde 30 wijk Koolhof Deurne
Tankstation Goossens Leembaan 55 Deurne
Pottenbakker van het jaar 2013/2014
Moeder van 3 kinderen en 6 kleinkinderen
het gezelligste moederke van de Zeilberg
de kletsmajoor over vroege tijden
aanbidster van het bankske bij de Klarinet en tevens organisator
Liefhebber van vlaai en gebak
Voor een echte Boschebol stapt ze op de fiets en fietst naar den Bosch
Lijfspreuk “Laat niets liggen of staan, alles heeft waarde.”
Doet al jaren mee met de optocht zowel Deurne als Zeilberg
Lid van de Auw loorskes
Vrijwilliger bij vredeskapel in de heiakker
Staat altijd klaar voor bejaardenhuizen, scholen enz. met haar spulletjes uit grootmoeders tijd
leende in 2008 veel historische kleding uit voor een historische optocht van de Carnavalsvereniging De Pottenbakkers
Heeft Zeilberg op de kaart gezet met haar Hökske is tot ver in Nederland bekend met haar museum.
Pottenbakker van het jaar is:
Thea Mansvelders geboren op 07-06-1935 (78 jaar)


Prins Jan den Vijfde
50 ste prins CS De Pottenbakkers Zeilberg

Prins Jan de 5e

Jan van den Eijnden
45 Jaar geboren in Helmond Rijpelberg
Getrouwd met Anita van den Eijnden Smits. 44 Jaar geboren in de Walsberg

3 dochters:

Pascalle 20
Bianca. 18
Daniëlle 15

Wonen al 20 jaar aan de Griendtsveenseweg in de zeilberg
Eigenaar van, Van den Eijnden Bouwmanagement.


Pottenbakkerstip 4
Laatste NieuwsIn zijn werk is hij zeer gedreven en zeer creatief in management

Doe een gok en maak kans op de waarde bon van €45 aangeboden door Variant Schoonmaak Service
klets kampioenschappen
Laatste NieuwsCadeau tip in december:
De voorverkoop van de Deurnese Klets kampioenschappen gaan spoedig beginnen. Misschien een leuk cadeau tip voor Sinterklaas of de kerst voor info Piet Swinkels 06-40969572
Pottenbakkers tip 3
Laatste NieuwsHij is bekend bij boer en burger.
Pottenbakkers tip 2
Laatste NieuwsMet carnaval gaat hij wel in pak
maar is even niet politiek actief
Pagina 6 van 26 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Copyright © 2005