De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
25 November 2017 03:03   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Rommelmarkt CS De Pottenbakkers


Zondag 7 september vindt de jaarlijkse overdekte vlooienmarkt van CS De Pottenbakkers weer plaats in de hal van Berkers aan de Griendtsveenseweg 24 te Deurne. Aanvang 10.00 uur, aanvang opbod 11.00 uur.

Op zaterdag 6 september vanaf 09.30 uur komen leden van de vereniging in Zeilberg weer langs de deuren om bruikbare spullen op te halen en loten te verkopen. U wordt vriendelijk verzocht geen spullen buiten te plaatsen aangezien de ervaring leert dat deze soms al weg zijn voor de leden aan de deur zijn geweest. Verder wordt iedereen vriendelijk verzocht geen rotzooi/afval mee te geven. Tevens zullen zware voorwerpen als bankstellen, kasten e.d. niet mee worden genomen.

Let op we verzamelen ook alle witgoed

Voor meer info over de markt of de mogelijkheid om een kraam te huren kunt u contact opnemen met dhr. Gijs Steeghs (06-13405666) of dhr. Piet Swinkels (06-40969572)
Kofferbak verkoop


Op Zondag 1 juni organiseerd cv de pottenbakkers zeilberg (deurne)
een kofferbak verkoop op het kerkplein te zeilberg aan de blasiusstraat.

De markt vind plaats van 9.00 uur tot 15.00 uur,
Wilt u deelnemen aan deze markt meld u dan aan door in het menu op de link (kofferbakverkoop) te klikken, er verschijnt dan een opgavenformulier.

maar let op vol is vol.
dankwoord Prins Jan en Prinses Anita
Laatste NieuwsDank woord Prins Jan V en Prinses Anita

Beste lezers, het carnavals seizoen 2014 zit er al weer bijna op.
Wij kunnen terug kijken op een geslaagd carnavals seizoen
Eind 2013 begonnen we met rondom de prins om de Raad van elf en de Dansmarietjes beter te leren kennen. dit was al meteen de eerste gezellige avond, na de prins verkiezing in November, het laatste weekeinde voor de jaarwisseling kwam de Carnavals krant uit en bezochten we de cafe,s met onze foto,s en het Retourtje Zeilberg, ook deze avonden waren zeer geslaagd.

In het nieuwe jaar begon het echte werk met steek en cape en het hele gevolg
prinsverkiezing van de mini soos een belangrijke groep voor onze opvolging in de toekomst.
Jong geleerd is tenslotte (oud gedaan).

Daarna volgde de kletskampioenschap en de bonte avond allen zeer geslaagd met de hele gemeenschap en onze familie,s en vrienden ook het na borrelen in het Vertierke was daarbij onvergetelijk.

De oudere middag en het uitnodigen van de bejaarden in de nieuwen hof was voor mij erg indrukwekkend omdat de bejaarden via het verhaal van onze prinsverkiezing in het Kontakt zeer goed op de hoogte waren van wie wij waren en waar we woonden, hier werd mij duidelijk dat het Kontakt met de zeilberg zeer belangrijk voor hen was en dit een raam is naar de Zeilberg.
Het fruitschaaltje is niet eens belangrijk maar even luisteren naar hen verhalen of kijken naar hen mooie schilderijen is van een veel groter belang.
Nog een belangrijk onderdeel van ons bezoek was Vorst Berrie van de schaaf een begrip voor de Zeilberg hij kent de familie,s van de zeilberg en zij hem. Zo kom je overal meteen vertrouwd binnen.

Dat het ouderen prinsen paar voor deze middag Mart en Tonnie Geven waren was voor ons ook geweldig, Mart stil op de achtergrond altijd alles in de gaten houdend door de jaren lange ervaring en Tonnie met de zorg voor onze kleding. Zijn voor een prinsenpaar ook van onschatbare waarde.

De cd is van groot belang voor de saamhorigheid ,voor en door de zeilberg zijn verenigingen, groepen, individuen die goed iets kunnen verwoorden en anderen die het weer mooi kunnen zingen. Ook de familie van het prinsen paar wij zijn blij met de vele liedjes welke afgelopen jaren zijn gemaakt en waarmee je diverse gelegenheden mee op kunt luisteren.
En emotie,s kunt delen

Ook de Receptie in den Draai met grote opkomst van binnen en buiten zeilberg was voor ons een overweldigende dag welke wij geslaagd en met lekker eten bij zaal de zwaan hebben afgesloten met familie en carnavalsclub.

De start van de carnaval begon turbulent met alle emotie,s van diverse mensen rond den Draai

Mijn visie was om overal een open en fijne carnaval te gaan vieren en niemand de dupe te laten worden van deze ellende en met de start van het scholen bal in den draai zijn wij voortvarend van start gegaan en is er alle dagen niets meer mis gegaan en hebben wij een geweldige carnaval gehad.
Extra uitblinkers voor ons was het sleutel afhalen op de gemeente. Waar het mooie weer ook overal een rol speelde.

De mis zondag morgen blijft voor ons ook zeer mooi en indrukwekkend.
Pastoor Jansen maakt dit samen met het koor elk jaar weer geweldig.

Ook de kwaliteit van de optochten in deurne en Zeilberg waren weer van een goed niveau
Na enkele jaren van spanningen rond drankgebruik en geluid zitten we weer op een goede weg mooi weer, mooie wagens, groepen en individuen welke elk hun plaats in en rond de optocht weer hebben gevonden. Maakte dit weer zeer geslaagd af gesloten met een spetterende prijs uitreiking bij de bright side onder muzikale omlijsting van Tom van Leeuwen.

En dan zijn we bij de laatst dag beland boeren bruidspaar trouwen jeugd prins afleggen en naar de receptie van het boeren bruidspaar nog een maal gezamenlijk zeer lekker eten en
Dan rest mij nog een paar mooie uurtjes in het vertierke.

Mooie liedjes nog een keer gezongen een toegift van de familie en vrienden en na een dankwoord aan de aanwezige moet ik mijn scepter inleveren.

Daarom nog eenmaal iedereen bedankt. Ik wilde graag prins worden en omdat ik er veel verwachtingen van had kon het ook tegen vallen. Maar door de inzet van de Pottenbakkers, Familie, Vrienden en u is het voor ons een groot onvergetelijk feest geworden dat mijn verwachtingen Ruimschoots heeft over troffen.

Bedankt Prins Jan v prinses Anita en prinsesjes Pascalle, Bianca en Danielle
Marielle vd Schaaf Vetlirre-medaille
Deze persoon staat niet graag in de belangstelling
Ze maakt deel uit van een echt carnavals familie al vele jaren zijn zij actief met carnaval in zeilberg
Ook voor de jeugd in zeilberg is zij zeer actief
als hofdame helpt ze waar nodig
Al enkele jaren staat ze 52 weken per jaar voor de pottenbakkers klaar om het kienen in goede banen te leiden.
Mariëlle is in 2004 begonnen als leiding van de mini-soos in Zeilberg.
en is sinds 2011 voorzitster van die vereniging.
de vetlirre mediale is dan ook terrecht voor Mariëlle van der schaaf.


Namens alle Pottenbakkers en Pottenbakkerinnekes gefeliciteerd.
uitslag kleurwedstrijd
Laatste NieuwsUitslag kleurwedstrijd 2014 CS De Pottenbakkers
Leeftijd 0 t/m 3 jaar:
3e prijs Kian Koppens
2e prijs Sofie Haazen
1e prijs Finn van Heijst

Leeftijd 4 t/m 8 jaar:
3e prijs Emma Nooijen
2e prijs Anouk vd Berkmortel
1e prijs Brent van Heijst

Leeftijd 9 t/m 12 jaar:
3e prijs Elsien Hendriks
2e prijs Julian Hendriks
1e prijs Stefano van Berkel
Prijzen zijn af te halen op Zeilbergsestraat 33
tel 0611098663.
Receptie Prins Jan den Vijfde
gevarieerde gezellige bonte avond (met dank aan Rien van de Ven)
Zaailbergse bonte avond

Carnavalsvereniging de Pottenbakkers uit Zeilberg had haar zaakjes afgelopen vrijdag dik voor elkaar. Het publiek kreeg in de Metro een gratis en gevarieerde interactive bonte avond voorgeschoteld. Samen met playback, acteer en verrassende acts zorgden deze onderdelen voor een vol en vermakelijk programma. Dit onder het toeziende oog van prins Jan de vijfde prinses Anita en hun kinderen. Foto’s van hof-fotograaf Harald van de Burgt zijn te bekijken op www.pottenbakkers.nl

Presentator vorst Berry van de Schaaf kondigde de eerste handeling van de avond aan met het optreden van de dansmarietjes van de Pottenbakkers. Zij brachten hun dans met veel inspiratie, waarna het de beurt was aan de dansmarietjes van de minisoos de Potjes die dat ook met veel overtuiging deden onder toeziend oog van kersverse prins Dennis en vorst Coen van de Potjes.
De raad van elf presenteerde een compilatie play back met interactie van prins Jan en prinses Anita. Raadslid Piet wilde prins worre, Elvis voortreffelijk swingend over het podium Jailhouse Rock imiteerde en twee volwassen kleuters de Trappelzak Boogie vertolkte. De act werd afgesloten met de bouwvakkers compleet met gereedschap en op de steiger onder de klanken van, ‘wij zijn de jongens van de bouw’.
De dansmarietjes beelden een perfecte dans uit de musical Grease uit, dat vorst Berry de woorden ontlokte, deze meiden zijn van alle markten thuis. De groep Waaj-Faaj speelde en zongen in het genre ‘gezelligheid kent geen tijd’. Liedjes met eigen teksten in dialect gezongen met tussen door leuke anekdotes en interacties met het publiek aaneen geregen door de clown van het trio, Matje van Loon. In de pauze werd het traditionele roggebrood met zult geserveerd aan het publiek.
Hierna kwam de prinsengarde voor de vijftienden keer op rij en voor het laatst in de huidige samenstelling op het podium, en pakte nog eens goed uit. De ex prinsessen in fraai uitgedoste kleding zongen de ene na de andere bekende song door de zaal, ‘Andre Riool’, ‘de Palingdans’, ‘alle duiven op het dak’. Nana Mouskouri was bijzondere goed op dreef met haar mimiek. Hilarische taferelen bij de act die door de ex prinsen werd opgevoerd. Gehuld in niets dan een pamper huppelde zij stilzwijgend over het podium achter een grote bal aan.
Harmonie Excelsior had de Pastoor afgevaardigd met zijn misdienaars. In elf staties vertelde de pustouwer leuke anekdotes over bekende Zeilbergers en gebeurtenissen uit de Zeilberg en sprak de zegenbede over hen uit, ‘Stik wo he ’t toch geregend, prins Jan en Anita zijn gezegend in di pottenbakkersrijk’.
Een vol podium fabeltjeskrant poppen met daaronder de leiding van de minisoos hadden veel te vertellen aan prins Jan en Anita. Zo wist juffrouw ooievaar nog dat zij drie maal op bezoek was geweest en meneer de Uil vertelde dat er een nieuwe wagen gebouwd word voor prins Jan.
Debutanten, drie en un half man, vermaakte het publiek kostelijk onder passende muziek door achter een urinoir de broeken te laten zakken en gezichten te trekken die boekdelen spraken. Het kleinste Menneke van het stel oogstte veel bijval aan het einde van de act.
Het kwartet de Bv’s nam een voorproefje op de quiz de slimste mens welke tijdens het 100 jarig jubileum van de Zeilberg word gehouden. Via een voorronde namen een viertal mannen uit het publiek plaats aan de quiztafel. Niets vermoedend werden zij geblinddoekt, geboeid en op kostelijke wijze ingezeept door de barbier uit de figaro, wat hilarische taferelen opwekte.
De laatste act was van de familie van prins Jan en prinses Anita. In een prachtig decor passeerde alle eigenschappen en hobby’s van het prinsenpaar de revue. ‘Nog ene dan gaan we hene’, stond er als tekst op de bar, wat erop duidde dat prins en prinses graag op stap gaan en echte carnavalsvierders zijn.
Aan het slot werd het Zeilbergs volkslied gezongen door pustouwer Cor van Bussel onder begeleiding van de kapel van dient de Excelsior Bloazers. Prins Jan en vorst Berrie vertelden in hun slotwoord dat ze genoten hadden van een geweldige avond, voor de Zeilberg van de Zeilberg en we blieven het haawe in de Zeilberg.
Waaj Faaj tijdens Bonte avond en ouderenmiddag
Rob Scheepers winnaar kletskampioenschappen groot Deurne (met dank aan Rien vd Ven)


Rob Scheepers kletskampioen Groot Deurne
publieksprijs ook voor ‘Den Bakker’


Rob Scheepers heeft de beker voor de eerste prijs gewonnen tijdens een geweldige tweede avond van het kletskampioenschap van Groot Deurne. Door de overwinning mag de Sterkselnaar zichzelf weer een jaar lang kletskampioen van Groot Deurne noemen. Ook de publieksprijs ging naar Scheepers die het publiek op zijn hand kreeg in zijn creatie als D’n Bakker.

De verse titel is niet de eerste in Zeilberg voor Rob. Eerder won hij het Kampioenschap Groot Deurne met zijn creaties, Ben Vandaal, Jimmy Calypso en afgelopen jaar als Advocaat Dick. Dit weekend overtuigde Scheepers de jury met ‘Den Bakker’.

Het was aan Hans Verbaarschot uit Deurne om als eerst kletser het spits af te bijten. Als, Fritske wil vadder worre, was hij aardig op dreef en had goed nieuws, hij ging vader worden maar hoe kom je aan een kindje. Op internet las hij dat je kindjes zelf kunt maken. Heel eenvoudig en het is in een wip gebeurd. Hij veroorzaakte de nodige lachsalvo’s. Een buut zoals hij alleen dat kan en met een gezond tempo erin. Dat het tonpraten tegenwoordig niet alleen vanuit de ton gebeurd werd duidelijk bij Hans Verbaarschot en zeker ook bij Rob Scheepers. Deze laatste was nog niet op het podium of hij had al de zaal te pakken. Alias dun Bakker Frits Sprits bakte hij ze weer mooi bruin en heel lekker. Bakken, bakken, bakken, hij vond er niks meer aan, zijn mimiek sprak boekdelen. Op geniale wijze, tekstuele vondsten en slinkse woordgrappen, zette hij een buut neer doorspekt met larie koek en gebakken lucht. Jasper van Gerwen alias Daantje begon minder sterk met zijn klets maar kwam gaandeweg goed los. Met zijn giraffe in zijn hand vertelde hij verhalen over zijn vader en moeder en waar kindjes vandaan komen. Helaas voor Daantje was de zaal wat minder lacherig. Toch wist hij de zaal bij een afsluitend liedje mee te krijgen en iedereen zong uit volle borst mee. Na de pauze mocht Dirk Kouwenberg uit Rosmalen de ton betreden als DJ Bruno met de kreet, luisteren naar Radio Uno dat moet je duno. DJ Bruno heeft veel luisteraars, voornamenlijk werkelozen, want die blijven ervoor thuis. Frans Bevers uit Oirschot had als Ciske d’n Hospik voor verschillende aandoeningen altijd wel een medicijn. Zo kon je van appelpitjes heel snel slim worden en had hij ook een ’pil’ voor mensen die vaak liegen en hun smaak kwijt waren. Als Jan Klaassen de trompetter (je weet wel ’uit het leger van de prins.’) was de samenwerking met De Execelsior Bloazers die de avond muzikaal ondersteunde, niet op elkaar afgestemd, dit alles op grappige wijze gespeeld.

Har en Bar uit Helmond zorgden voor de opwarmer en de afsluiter met het laatste rondje was voor De Velt Op uit Aarle Rixel. Verder traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op en muziekkapel De Excelsior Blaozers zorgde voor de muzikale omlijsting.

Voorzitter van de vakjury, Leo van Berlo maakte aan het eind van de avond de uitslag bekend. Rob Scheepers scoorde 343,5 punten en eindigde voor Hans Verbaarschot met 319,5 punten. Frans Bevers werd met 316 punten verdienstelijk derde.
Prins Jan de Vijfde van De Pottenbakkers maakte de publieksprijs bekend. Deze ging eveneens naar Rob Scheepers. Voor een van de stemmers uit het publiek werd er ook een prijs uitgereikt. Truus Aarts was de gelukkige. Nadat Prins Jan de prijzen had uitgereikt sloot presentator vorst Berry de avond af en bedankte de organisatie en het publiek.
voorverkoop kletskampioenschappen van Groot Deurne
De voorverkoop is reeds begonnen zie affiche voor verkoopadressen.


Cafe T Vertierke Blasiusstraat 7 Zeilberg gem Deurne
Den Draai Blasiusstraat 2 Zeilberg gem Deurne
Het Zeilbergs Bakkertje Zeilbergsestraat 88b Zeilberg gem Deurne
Friet van Piet Schelde 30 wijk Koolhof Deurne
Tankstation Goossens Leembaan 55 Deurne
Pottenbakker van het jaar 2013/2014
Moeder van 3 kinderen en 6 kleinkinderen
het gezelligste moederke van de Zeilberg
de kletsmajoor over vroege tijden
aanbidster van het bankske bij de Klarinet en tevens organisator
Liefhebber van vlaai en gebak
Voor een echte Boschebol stapt ze op de fiets en fietst naar den Bosch
Lijfspreuk “Laat niets liggen of staan, alles heeft waarde.”
Doet al jaren mee met de optocht zowel Deurne als Zeilberg
Lid van de Auw loorskes
Vrijwilliger bij vredeskapel in de heiakker
Staat altijd klaar voor bejaardenhuizen, scholen enz. met haar spulletjes uit grootmoeders tijd
leende in 2008 veel historische kleding uit voor een historische optocht van de Carnavalsvereniging De Pottenbakkers
Heeft Zeilberg op de kaart gezet met haar Hökske is tot ver in Nederland bekend met haar museum.
Pottenbakker van het jaar is:
Thea Mansvelders geboren op 07-06-1935 (78 jaar)


Pagina 6 van 26 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Copyright © 2005