De Website van Carnavals Stichting De Pottenbakkers uit Deurne/Zeilberg
   Home De Pottenbakkers Internet Links gastenboek
26 September 2017 05:49   
Navigatie
Home
contactpersonen
hoeveel dagen nog? kijk hier
De Pottenbakkers
Internet Links
gastenboek
programma 2017
Optocht CS De Pottenbakkers
Auw Prinsen
Hoofdsponsoren
stersponsoren
Fotoalbum
Voorverkoop Halfvasten tonpratersavond


Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Pottenbakkers tip 1
Laatste NieuwsAls Brabander ben ik geboren als zeilberger leef ik mijn bestaan
foto's familiedag
Laatste NieuwsHallo Pottenbakkers en Pottenbakkerinnekes,
de foto's die ik heb gekregen van de familiedag zijn online
veel kijkplezier.
prinsenbal 2013
Steun de Pottenbakkers via Rabobank Clubkascampagne

Beste mensen,

Van donderdag 3 t/m maandag 14 oktober a.s. is er weer de jaarlijkse Rabobank Clubkascampagne !

Deze campagne is een initiatief van Rabobank Peelland Zuid.
De bank stelt jaarlijks een deel van haar coöperatieve dividend
ter beschikking als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven.
Leden beslissen waar deze bijdrage naar toe gaat.

Ben jij lid van Rabobank Peelland Zuid?
Kom in actie en breng je stem van donderdag 3 oktober t/m maandag 14 oktober uit op http://www.rabobank.nl/peellandzuid en kies Carnavalsvereniging CS de Pottenbakkers
Mede door deze goede steun kunnen wij diverse activiteiten realiseren voor, tijdens en na Carnaval voor nu en in de toekomst!

Wij danken jullie hartelijk voor de medewerking !!!

Met vriendelijke groet,

Bestuur CS De Pottenbakkers
versterking bestuur CS De Pottenbakkers
Tijdens de ledenvergadering van CS De Pottenbakkers werden twee nieuwe bestuursleden voorgedragen en geïnstalleerd,
Hofdame Anja vd Berkmortel en Prinses Cindy komen het bestuur met ingang van het nieuwe jaar versterken.
Prins Joan heeft beide officieel tijdens de ledenvergadering geïnstalleerd.

Wij wensen Anja en Cindy veel succes toe in hun nieuwe functie.

De Webmaster
Rommelmarkt/kofferbakverkoop

Deelname Beachfestijn 2013
Laatste NieuwsOok dit jaar hebben we weer mee gedaan met het Beachvolleybal festijn, onze ploeg werd nummer dertig, niet slecht van de 50 deelnemende ploegen.

Al met al weer een geslaagde activiteit en we hadden ook weer geluk met het weer.

Voor foto's kijk in ons fotoalbum

de webmaster.
Uitslag kleurwedstijd
Voor diegenen die de uitslag van de kleurwedstijd hebben gemist, hierbij de uitslag.

De prijzen kunnen worden afgehaald bij Manfred Spiller op de Zeilbergsestraat 33.

0 t/m 6 jaar
1e Stan Otten
2e Nick vd Weijer
3e Jill Janse

4 t/m 7 jaar
1e Chelsea van Dijk
2e Fleur vd Burgt
3e Jur Swinkels

7 t/m 12 jaar
1e Kirtsen vd Burgt
2e Nienke Mennen
3e Rik Hoeben
Einde carnaval 2013
Laatste NieuwsPottenbakkers en Pottenbakkerinnekes,

we hebben weer een fantastische carnaval achter de rug samen met ons geweldig prinsenpaar Prins Joan en Prinses Cindy.

Wij willen iedereen bedanken die hieraan hebben meegewerkt, onze dank gaat uit naar de raad van Elf, de dansmarietjes, de hofdames, alle medewerkers, onze residentie 't Vertierke, deelnemers aan onze optocht en onze ster- en hoofd sponsoren.

Voor diegene die nog even terug willen blikken op carnaval 2013 ons fotoalbum is weer aangevuld met honderden foto's, mede dankzij fotograaf Harold.

Nogmaals alle bedankt, het Bestuur
Bonte avond c.s. De Pottenbakkers Met veel eigen acts (met dank aan Rien vd Ven)

De bonteavond van De Pottenbakker afgelopen vrijdag in de Metro werd gedomineerd door het geelzwart van Zsv en de Pottenbakkers. De acts kwamen grotendeels van de voetbalclub en de organiserende club van de Pottenbakkers. Het publiek kreeg een gezellige avond voorgeschoteld met goed verzorgde acts vol zang, dans en humor. Vorst Berrie van der Schaaf presenteerde het programma en de Excelsior Blaozers zorgde voor de muzikale opluistering.

René Bronstein kreeg halverwege het programma uit handen van Burgemeester Hilko Mak de Vetlirre Medaille van de gemeente Deurne. Bronstein maakte zich onder meer verdienstelijk voor de Pottenbakkers, ZSV en Jong Nederland. Bart van den Akker en Rick Elbers hadden een Vip behandeling toegewezen gekregen tijdens de dienstenveiling van ZSV. In een speciaal ingerichte ‘Caribische Viproom’op het podium werden de vrolijke boys in de watten gelegd door ZSV hostess Hannie van de Mortel, getooid in dansmariekes outfit.

Dansacts waren er van de dansmarietjes van de Pottenbakkers, en de allerkleinste, maar grootste groep, de Potjes van de Mini-soos.
De eerste act werd opgevoerd door de B.V. Zeilberg. Een kwartet Pottenbakkers, mooi gekostumeerd als indianen die met veel enthousiasme rondom een totempaal een indianendans uitvoerden. Gelegenheidstrio van de Pottenbakkers ‘Ober drie Bier’ lukte het niet om zonder haar vaste kracht prins Johan iets voor te stellen. Prins Johan verruilde zijn cape tegen een oberjack en de meezingers golfde door de zaal. De dansmarietjes kwamen met een ludieke quiz om hun kennis te testen van de Pottenbakkers. Quizmaster ‘Romano’ stelden de vragen. Bij het einde verliet het gezelschap in polonaise het podium met voor op ‘Romano’ op de scooter. De harde kern van het tweede elftal van ZSV toonde een ludieke video uit het dagelijkse leven van prins Johan. Op een hilarische manier werd prins Johan uitgebeeld in de gedaante van een blauwe plastic ‘flipper’(bijnaam van prins Johan) Luid kwetterend wekte ‘flipper’ Cindy uit haar slaap en maakte ‘flipper’ een rondgang op zijn werkplek om zijn collega’s te begroeten. Het uitgedeelde roggebrood met zult tijdens de pauze liet het publiek zich goed smaken. De prinsengarde deed een act waarbij zij nog in de repetitiefase verkeerde. Ludiek discuserend werd er nog iets verzonnen om mee te doen aan deze avond. Zij besloten voor een imitatie op het ‘Schaap met de vijf poten’ Met een knipoog naar het college van B en W zongen zij wat er allemaal al verdwenen is in de Zeilberg ‘en als ge in de Zeilberg nie mer bouwen kan’. De raad van elf paradeerde over het podium en beelden diverse kolderieke figuren uit. Zij sloten af onder de klanken en meezinger ‘als Zeilberger ben ik geboren, als Zeilberger zaag ik ut licht’ welke er in ging als koek. Hierna beklom een grote groep het podium, de familie van prins Johan en prinses Cindy. Zij mochten hun lied al presenteren alvorens de nieuw leven ingeblazen cd van de Pottenbakkers ‘Zeilberg op volle toeren’ haar primeur had beleefd. Het bestuur van de Pottenbakkers zette zich in het spotlicht met een vrolijke playback waarbij het publiek vermakelijk meedeinde ‘links rechts door de knieën’ De slotact was voor de ‘Flesbekboys’. Ondersteund vanuit de regie, brachten zij enkele live nummers uit de jaren zeventig. Prins Johan bedankte bij het slot alle deelnemers en het aandachtige publiek van deze geslaagde avond waarna werd afgesloten met het Zeilbergs volkslied en het clublied van ZSV, Wa kan ut Geve.
Rob Scheepers kletskampioen Groot Deurne publieksprijs ook voor ‘Advocaat Dick’ (met dank aan Rien van de Ven)
Rob Scheepers kletskampioen Groot Deurne
publieksprijs ook voor ‘Advocaat Dick’
Rob Scheepers uit Sterksel is vrijdag in de Metro in Zeilberg, tijdens de tweede avond van het Kletskampioenschap van Groot Deurne, door de jury van De Pottenbakkers tot winnaar uitgeroepen. Ook de publieksprijs ging naar Scheepers die op de eerste avond het publiek op zijn hand kreeg in zijn creatie als Advocaat Dick.

Door het bijzonder hoge niveau, maakte het voor de jury niet gemakkelijk om te jureren. Er waren diverse kletsers die hun primeur hadden om in Zeilberg op te treden. De organisatie kan dan ook terugkijken op een geslaagd Kampioenschap waarbij het publiek als grootste winnaar huiswaarts mocht keren, aldus presentator Vorst Berry van der Schaaf en prins Joan van de Pottenbakkers.

Als eerst kletser verscheen Frans Bevers uit Oirschot in de ton met een aardig grote broodtrommel onder zijn arm. Als: gemintewerker die efkes z’n brood oant opeete is, had hij het publiek snel op zijn hand en had een prima interactie met het publiek en de muziekkapel. Een zeer terechte derde plaats dus. Hierna nam Erik Mulder uit Maarheeze alias Kareltje van het kamp plaats in de ton. Naast zijn bestaan als “kamper” handelde hij met zijn neef Django ook in het oud ijzer. Kamper Kareltje maakte het publiek ook duidelijk dat het altijd een klein groepje is dat het voor de rest verpest: de pliesie.
Sien van Boast, 'n heel gewoon vrouwtje met‚'n parttime baantje bij de post, Christel van den Dungen uit Tilburg. Als debutante bracht ze een schitterende buut. Bij de post voerde ze haar taken perfect uit en zo kwam ze s'morgens in alle vroegte bij het bejaardenhuis. Daar zat‚'n man buiten in z'n rolstoel. Ze zegt; ‚wa ben de gij vroeg op. Vroeg op, zegt hij: ze hebben mij gisterenavond vergeten binnen te zetten.
Hierna klom Jan Schellenkens uit St Michielsgestel, in zijn dagelijkse kloffie en lurkend aan de fles, in de ton als De Zwerver. Met imponerende stem en een goed opgebouwd verhaal kreeg Janus met zijn uithalen de zaal keer op keer aan het lachen. Janus, vrouwloos, dakloos en werkloos werd ontslagen om gezondheidsredenen: zijn baas werd ziek van hem.
Als laatste kletser vertelde Hans Verbaarschot als Bolletje Pretvet uitgebreid zijn cadeau wat hij voor vaderdag had gekregen, namelijk een sterilisatie. Het publiek mocht het bezoek aan de arts, de operatie en het genezingsproces in alle kleuren en geuren meemaken.
Trio Muzikaal uit Someren en de dames van Dubbel Trubbel uit Helmond, met een bijzondere versie van de Gangnamstyle moesten ze altijd: op de gang staan, zorgden voor het amusement. De afsluiter met het laatste rondje was voor De Velt Op uit Aarle Rixel. Verder traden de dansmarietjes van De Pottenbakkers op, en muziekkapel De Excelsior Blaozers zorgde voor de muzikale omlijsting.

Voorzitter van de vakjury, Leo van Berlo maakte aan het eind van de avond de uitslag bekend. Rob Scheepers scoorde 344,5 punten en eindigde voor Jan Schellenkens met 321 punten. Frans Bevers werd met 314 punten verdienstelijk derde.
Prins Joan van De Pottenbakkers maakte de publieksprijs bekend. Deze ging eveneens naar Rob Scheepers. Voor een van de stemmers uit het publiek werd er ook een prijs uitgereikt. Mart van Dinther was de gelukkige.
Nadat Prins Joan de prijzen had uitgereikt sloot presentator vorst Berry de avond af en bedankte de organisatie en het publiek.
Pagina 7 van 26 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Copyright © 2005