Kostelijke bonteavond bij de De Pottenbakkers(met dank aan Rien van de Ven)
Geplaatst door bestuur op 02 February 2015 23:03
Prins Patrick den Uurste en een deels vernieuwde raad van Elf van De Pottenbakkers werden vrijdag 31 januari tijdens de Bonte Avond in de Metro getrakteerd op een afwisselend programma. Ondanks dat het een latertje werd, bleek uit reacties vanuit het publiek, dat het zich kostelijk had vermaakt.

Vorst Berrie van de Schaaf praatte het programma aan elkaar. De Excelsior blazers luisterden de avond muzikaal op.
De dansmarietjes van de Pottenbakkers opende de avond met aansluitend het achttal dansmarietjes van de mini-soos waarin de coulissen van het podium een hoofdrol was weggelegd voor het nummer negen Nicky Nijnens, bijgestaan door Prins Stefano en Vorst Falco van de Potjes. Ronald Bronstein zong een single uit een album van Django Wagner, zijn harmonica had hij ergens van de wand geschroefd uit een café tijdens het reuntje Zeilberg vertelde hij. Het programma met amusement werd doorspekt met dans en zang. De dansmarietjes van De Pottenbakkers brachten in ras tempo een meega medley en met voorstelling van bolderkar tot vogeltjes dans en oogstten veel waardering. In de act van de raad van elf waren de ‘moeilijkste rollen’ weggelegd voor Mart Geven en Fred Seijkens. Zittend aan het stamtafeltje borrelde zij aan de Schrobbeler terwijl komisch uitgedoste figuren rondom hen veel hilariteit wekten met, ‘maak nie uit, komt uit Helmond’. Evi Luuk en Joyce wisten veel geheimen te ontfutselen van het prinsenpaar. Prinses Mirelle moest tonen dat zij goed was in het zumba dansen wat haar veel bijval opleverde vanuit de zaal. De club uit de prinsengarde dat jaarlijks actief aanwezig is met een act trad voor het eerst op in een nieuwe samenstelling. In een mysterieus decor stonden zij, zij aan zij en onderling verbonden in hun outfits op het podium, zowel zwart als wit was van de partij. Bij het dansje gaf dit door hun outfits een bijzonder verrassend effect, de zaal werd op het verkeerde been gezet. Soos den Uitloat bracht een uit het hout gesneden act van een houtzager welke puffend een stuk hout wist te bewerken. Tussendoor trok er een bonte stoet met vrolijke feestgangers met een potpourri van bekende carnavalsslagers over het podium, een mega wolk confetti besloot het feestje. Voor amusement zorgde Hannes en Dries, twee fragiele oudjes die hun boerderijtje hadden verkocht en veel vrije tijd over hielden. Het kwartje viel al voordat zij op het podium waren. Eenmaal daar vertelden zij o.a. over hun belevingen van het Jeu de Boules op camping de Koehorn en het bezoeken van voetbalwedstrijden van ZSV. Door de drie pees met prins Patrick werd de nieuwe carnavals cd volume 3 gepromoot waarbij de zoveelste polonaise in beweging kwam. Schrobbeler, de artiesten naam van de vrienden en familie van de prins ‘wilden ook iets doen’, zij verrasten in drie verdeelde acts zowel de presentator en het publiek waar het kwartje niet altijd leek te vallen, Niks en un bietje als act zou niet hebben misstaan. Hun laatste act kwam aan het slot van de avond, de langste, een polonaise, Griekkiese… Schrobbelaar.
De avond werd afgesloten met het Zeilbergs volkslied. Prins Patrick vertelde ‘het is wel een rotzooitje geworre hier om me hinne’, maar dat hij enorm had genoten van deze schone avond