Zeilbergse Halfvasten Tonpratersavond CV De Pottenbakkers succesvol.
Geplaatst door bestuur op 07 March 2016 00:30
(door Rien vd Ven) Foto's van deze geweldige avond volgen nog

Afgelopen vrijdag vond in de Metro in de Zeilberg de tweede editie plaats van de halfvasten tonpratersavond, en met succes. De organiseerde vereniging, CV de Pottenbakkers kan tevreden terug kijken op een geslaagde avond. Alles gaf het gevoel aan het begin van de avond van, hier staat vanavond iets moois te gebeuren. En dat was ook zo. Het kletscomité had zeven top kletsers weten te contracteren en die lieten de volle zaal bulderen van het lachen.

Door de gezellige sfeer in de zaal en het publiek goed meedeed gaf het de kletser een extra kick om zich tot het uiterste te tonen aan het publiek. Dat ze daarnaast ook nog ruim tijd vrij maakten door in gesprek te treden met het publiek maakte het geheel compleet. Als u vraagt wie was de beste, dan is er maar een antwoord, ze waren alle in blakende vorm. Nadat de huiskapel voor deze avond ‘Kiekonsus’ uit Liessel de zaal in warmere sfeer had gebracht stond de ton klaar en presenteerde Vorst Berry van de Schaaf de eerste kletser.
Hans Keeris uit Knegsel vertelde in zijn creatie ‘Remi Fasol De Blaasmuzikant’ als fanatiek lid van de fanfare hoestend en trekkend aan een sigaar dat hij er beter mee kon stoppen. Hij had er de lucht niet meer voor om nog langer actief te zijn van fanfare Blaasvaak. Een meesterlijke klets, doorspekt met tal van woordspelingen en heerlijke droge humor. Nadat Keeris het spit had afgebeten en de zaal even kon bijkomen, zette ‘beroepscrimineel Berry K uit H’, Berry Knapen uit Heeze de zaak op stelten. Wie humor heeft als ‘Munne maat vroeg overplaatsing naar Eindhoven Airport, want daor hedde meer vluchtroutes’, kan al snel niet meer kapot. Om het publiek te overtuigen werd er zelfs met scherp (water) geschoten hetgeen de hilariteit ten goede kwam, de zaal stond op z’n kop. Waalwijker Harrie Hens vertelde als Joepie S. met veel fantasie over zijn wandelingen op het criminele pad. Gekleed in zwart pak met een verticale witte streep wist hij zich zelfverzekerd, met een unieke eigen stijl en met knap geconstrueerde zinnen vol woordspelingen en verkeerde klemtonen het publiek te amuseren. Druktemaker Frans Bevers uit Oirschot had de taak om als Ciske de Kastelein van Café Het lachende varken de opgebouwde energie in de zaal vast te houden en nog verder te verhogen. Hij had hilarische en gevatte interacties met de Huiskapel, het publiek en bedienend personeel. De enige vrouw in het gezelschap Kitty Goverde uit Uden, had taakstraf, en deelt met haar man Sjef bij diverse evenementen tulpen en kaas uit. Of het nu een wedstrijd van het Nederlands Elftal is of een politieke bijeenkomst met Angela Merkel. Ook gaf zij een inburgeringcursus aan Turken en Marokkanen om ze de polonaise te leren en had een hilarische interactie met de Kapel. Met een scala aan mimiek was dit een zeer vermakelijke klets.
Voorlaatste kletser Arian Compen uit Soerendonk kwam op als het dans A3-tje, een dansmarietje met ballen. Omdat zijn vader zijn drie dochters en zoon gelijk wilde behandelen vanwege de erremoei, moest ook Adrie op cursus om dansmarieke te worden. Nu was hij in Zeilberg om de cursus zelf te geven. Met succes, op zijn kreet ‘Soep soep soep!’ reageerde het publiek gretig, ‘Ballen ballen ballen!’. De avond werd afgesloten door ‘de Rijdende Rechter’ in de persoon van Boy Jansen uit Budel. Een buut met verrassende wendingen die veel los maakte bij het publiek. Zit je meestal niet te wachten op het oordeel van de rechter, deze rechter praatte recht wat krom is. Hij sloot af met de voorspelbare woorden, ‘Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen!’.